ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

U blokadi 325 hiljada građana Hrvatske

Objavljeno u OSTALO

U blokadi 325 hiljada građanaZAGREB – Prema posljednjim podacima, u finansijskoj blokadi je 325.000 građana Hrvatske – njihov dug iznosi 42,18 milijardi kuna.

U odnosu na kraj prošle godine, broj blokiranih građana smanjen je za 2.167, dok se njihov dug povećao za 1,02 milijarde kuna.

Najviše dužnika u junu bilo je u Zagrebu – 62.018, a oni duguju 12,2 milijarde kuna. Kako navodi Finansijska agencija, na kraju juna bilo je blokirano 11,54 odsto radno sposobnog stanovništva glavnog grada Hrvatske.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji blokirano je 30.772 građana sa dugom nešto većim od četiri milijarde kuna, pri čemu je udio blokiranih građana u broju radno sposobnog stanovništva iznosio 10,09 odsto.

Najmanje blokiranih /2.880/ imala je Ličko senjska županija. Njihov dug iznosio je 277,3 miliona kuna, a njihov udio u radno sposobnom stanovništvu županije je 9,1 odsto.

U odnosu na ukupan broj stanovnika županije, najviše blokiranih građana je u Koprivničko-križevačkoj /9,6 odsto/ i Sisačko-moslavačkoj /9,3/.

Te dvije županije su u vrhu i prema kriteriju broja blokiranih u odnosu na radno sposobno stanovništvo – Koprivničko-križevačka 14,4 odsto, a Sisačko – moslavačka 14 odsto.  Srna

 

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+