ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Trump danas potpisuje naredbu o izdavanja radničkih viza

Objavljeno u POSAO, VIJESTI IZ SVIJETA

WASHINGTON, Američki predsjednik Donald Trump planira u utorak potpisati izvršnu naredbu koja bi izmijenila vizni program koji u SAD dovodi visoko-kvalificirane radnike iz inostranstva.

Trump se uputio u Kenoshu, Wisconsin, gdje planira potpisati naredbu poznatu kao „Kupujmo američko, zapošljavajmo Amerikance“, kazali su zvaničnici administracije koji su željeli ostati anonimni, javlja Associated Press.

Zvaničnici su kazali da, prema naredbi, ministarstava unutrašnje sigurnosti, pravde, rada i spoljnih poslova, trebaju predložiti nove propise kako bi se spriječila prevara i zloupotreba imigracije.

Bijela kuća je kazala da aktuelni vizni program podriva američke radnike dovodeći jeftiniju radnu snagu, te da neke tehnološke kompanije koriste ovaj program kako bi uposlile ogroman broj radnika i spustile visinu plata.

Zvaničnici smatraju da se naredbom nastoje pojačati zahtjevi da američki proizvodi budu korišteni u državnim građevinskim projektima, kao i u raznim projektima vezanim za prevoz.

Zvaničnici su dodali da će ministar trgovine razmotriti kako se mogu eliminirati rupe u provođenju postojećih zakona i dati preporuke predsjedniku. Fena

 

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+