ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Tromjesečni gubitak neto profita “Nortela”

Objavljeno u ANALIZE, VIJESTI IZ SVIJETA

TORONTO, Kanadski proizvođač telekomunikacione opreme “Nortel” zabilježio je u trećem tromjesečju ove godine gubitak od 3,4 milijarde dolara, dok je u istom periodu prošle godine ostvario neto profit od 27 miliona dolara.
 Promet “Nortela” je opao za 14 odsto, na 2,3 milijarde dolara i taj gubitak je rezultat pogoršanja privrednih uslova, objavljeno je u “onlajn” (online) izdanju američkog dnevnika “Tribjun” na francuskom.
 Kanadska kompanija je ponovo smanjila i svoja predviđanja za 2008. godinu tako da sada očekuje pad prometa od četiri odsto, a najavila je i smanjenje radne snage za još oko četiri odsto, odnosno ukidanje oko 1.300 radnih mjesta pored već planiranih 1.200.
 Četvrtina tog novog smanjenja radne snage biće sprovedena do kraja godine, a ostatak će biti nastavljen 2009, pri čemu je cilj da se ostvari ušteda do 400 miliona dolara.

Komentari |


Komentari (1)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+