ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Tri italijanske banke spremne finansirati spašavanje Parmalata

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

RIM, Tri italijanske banke spremne su finansijski podržati kompanije koje bi preuzele udio u italijanskoj prehrambenoj kompaniji Parmalat kako bi time spriječile francuskog proizvođača Lactalisa u preuzimanju kontrole nad tom grupacijom, tvrde bankarski izvori.
Uprava Parmalata u petak je odgodila godišnju skupštinu akcionara sa sredine aprila na kraj juna, što je mogla učiniti zahvaljujući posebnom vladinom dekretu, kako bi dobila na vremenu da pripremi obranu od Lactalisovog preuzimanja. Banke Intesa Sanpaolo, Mediobanca i UniCredit uputile su pismo Parmalatu u kojemu ističu da nisu zainteresovane direktno kupovati akcije u Parmalatu, ali da su spremne finansijski podržati italijansku ponudu, tvrde dobro upoznati izvori.

Lactalis, najveći svjetski proizvođač sira, prošli je mjesec preuzeo 29-procentni udio u Parmalatu uprkos upozorenju vlade da bi mogla reagovati kako bi tu grupaciju zadržala u italijanskim rukama. Time je Lactalis postao najveći pojedinačni akcionar Parmalata. Francuska je kompanija saopštila kako ne planira povećati udio na 30 odsto, što bi ju obavezalo da podnese ponudu za kupovinu svih akcija ostalih akcionara. Hina

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+