ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Teva i P&G osnivaju zajedničko ulaganje

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

JERUSALIM, Izraelski farmaceutski gigant Teva Pharmaceutical Industries i američki proizvođač robe široke potrošnje Procter & Gamble dogovorili su osnivanje zajedničkog ulaganja.
Dvije kompanije u zajedničkom saopštenju ističu da će se saradnja odnositi na tržišta izvan Sjeverne Amerike, a Teva će biti zadužena za proizvodnju lijekova, prenosi Bloomberg. Kompanije takođe ističu da su tržišta, koja će biti uključena u zajednička ulaganja, u 2010. generisala ukupnu prodaju od milijardu dolara. Izraelski farmaceut i vlasnik hrvatske Plive najveći je svjetski proizvođač generičkih lijekova, a u prošloj je godini ostvario prihode od prodaje u visini 16,1 milijardi dolara. Poslovni.hr

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+