ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Tadić na biznis-forumu u Trstu

Objavljeno u NAJAVE DOGAĐAJA, PRIVREDA

TRST, Predsjednik Srbije Boris Tadić nastaviće danas posjetu Italiji sastankom s predsjednikom regije Friuli-Venecija-Đulija Rencom Tondom u Trstu i učešćem na biznis-forumu.

Predsjednik Srbije juče je boravio u Milanu gdje se sastao s predsjednikom regije Lombardija Robertom Formigonijem i potom sa učesnicima biznis-foruma u Privrednoj komori Lombardije.

Tadić je, obraćajući se privrednicima u Milanu, rekao da smatra da bi projekti internacionalizacije mogli doprinijeti rastu italijanske privrede, a da je za to najbolja destinacija Srbija.

On je istakao da mu je želja da ovakvi susreti izgube protokolarnu i dobiju najpraktičniju moguću dimenziju, da bude što više kontakata i što više sporazuma i da italijanske kompanije uđu u neku vrstu procesa internacionalizacije svog rada, ali ne i alokacije proizvodnje i da Srbiju sagledaju kao najbolju lokaciju u jugoistočnoj Evropi gdje bi ti projekti mogli doprinijeti rastu italijanske privrede.

“Poruka je jasna – nemamo namjeru da na bilo koji način dovodimo u pitanje ekonomski razvoj nama prijateljske Italije, već imamo namjeru da dogovorimo saradnju u oblasti privrede, malih i srednjih preduzeća, da ojačamo snagu italijanskih preduzeća time što se dijelovi proizvodnje internacionalizuju na prostore zapadnog Balkana i uvjereni smo da je Srbija najbolja destinacija”, objasnio je Tadić.

Srbiju i Italiju povezuju tijesna ekonomska i politička saradnja, koja je proteklih mjeseci intenzivirana.

Početkom ovog mjeseca u Beogradu je održan Drugi samit Srbija-Italija, uz učešće italijanskog premijera Marija Montija, koji je tom prilikom istakao da će njegova zemlja podržati Srbiju na putu u EU.  Tanjug

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+