ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

T-Mobile USA ide AT&T-u za 39 milijardi dolara

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

BERLIN, Cijena akcije Deutsche Telekoma skočila je čak 16 odsto nakon što je njemačka kompanija pristala prodati T-Mobile USA kompaniji AT&T za 39 milijardi dolara.
Deutsche Telekom je objavio da će ta sredstva raspodijeliti na pokrivanje dugova, na to će otići 18,4 milijarde dolara, razvoj poslovanja u Evropi te nove investicije u lokalne poslove sa širokopojasnim prenosom podataka.

Činjenica je da se Deutsche Telekom, usprkos dobrom glasu kod korisnika, suočava sa zapravo neriješivim problemima u SAD-u gdje njegov T-Mobile USA jednostavno nije imao snage probiti se na prvo mjesto mobilnih operatera. Zbog toga je, a naročito nakon objavljivanja zadnjeg finansijskog izvještaja, bilo jasno da je prodaja T-Mobile USA logičan korak.

Glavni direktor Rene Obermann razmatrao je tri opcije za američku filijalu od kojih je najviše pažnje privukla mogućnost prodaje Sprint Nextelu da bi se pokušalo parirati Verizonu i AT&T-u. Deutsche Telekom je vodio pregovore s pet kompanija, rekao je glavni finansijski direktor Timotheus Hoettges, a ponuda AT&T-a bila je najpovoljnija. Poslovni.hr

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+