ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Svjetska banka izdvaja oko 57 milijardi dolara za Afriku

Objavljeno u FINANSIJE

VAŠINGTON, Svjetska banka saopštila je sinoć da će izdvojiti oko 57 milijardi dolara za investicije u naredne tri godine u potsaharskom djelu Afrike.


Najveći dio tih sredstava, 45 milijardi dolara izdvojiće agencija za međunarodni razvoj u okviru Svjetske banke, koja će davati beskamatne kredite najsiromašnijim zemljama.

Ostala sredstva će takođe biti od Svjetske banke, ali od drugih njenih filijala.

Predsjednik Svjetske banke Džim Jong Kim ove sedmice će posjetiti Ruandu i Tanzaniju gdje će sa zvaničnicima razgovarati o podršci te međunarodne finansijske organizacije tom djelu Afrike.

Svjetska banka je odgovorna za obezbjeđivanje finansija i davanje savjeta zemljama kako bi se osnažio ekonomski razvoj i smanjilo siromaštvo, ali i očuvale međunarodne investicije. Beta

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+