ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Svis partners plaća kaznu od 4,4 miliona dolara SAD

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

dolariCIRIH, Švajcarska kompanija za upravljanje aktivom Svis partners (Swišpartners) saopštila je juče će platiti kaznu od 4,4 miliona dolara kako bi izbjegla krivični postupak u SAD zbog pomaganja američkim građanima u utaji poreza.

Američke vlasti su pozdravile ovakav potez švajcarske kompanije, koji su okarakterisali kao “izvanrednu saradnju”, prenijela je agencija Frans pres.

Pod zvaničnom istragom američkih poreskih vlasti je u ovom trenutku 14 švajcarskih banaka, među kojima je i Kredi Svis, druga najveća banka u Švajcarskoj, a one se sumnjiče za navodno prihvatanje više milijardi neprijavljenih dolara od američkih građana.

Prema podacima vlasti u SAD, kompanija Svis partners je u periodu od 2001. do 2011. godine pomagala američkim građanima “u otvaranju i posjedovanju neprijavljenih računa u stranim bankama”, zbog čega su poreske vlasti SAD pretrpjele gubitak od 900.000 dolara. Tanjug

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+