ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Sve veće interesovanje za uslugama avio-prevoznika

Objavljeno u OSTALO

avion1FRANKFURT, Pad cijena nafte podstakao je tražnju za uslugama avio-prevoza putnika u januaru, ukazujući na dobar početak još jedne uspješne godine za vazdušni saobraćaj.

 

Tražnja za putovanjem avionom, mjerena prihodima po putničkom kilometru, porasla je u januaru ove godine za 7,1 odsto, dok je popunjenost putničke kabine povećana za 1,1 odsto, saopštila je Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA) u redovnom mjesečnom izvještaju, a prenosi agencija Rojters.

“U januaru je zadržan snažan uzlazni trend prometa putnika kakav je viđen u 2015. godinu, što pokazuje otpornost tražnje za komunikacijama uprkos turbulencijama na tržištima akcija u posljednje vreme”, izjavio je generalni direktor IATA-e, Toni Tajler.

Rekordna popunjenost putničke kabine je rezultat snažne tražnje, produktivnog korišćenja imovine avio-kompanija i najnovijeg pada cijena nafte, dodao je Tajler, a prenosi Rojters. Tanjug

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+