ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Švajcarci raskrinkali E-coin, jeste i vi prevareni

Objavljeno u FINANSIJE, VIJESTI IZ SVIJETA

ŠTOKHOLM, Švajcarske regulatorne finansijske vlasti zatvorile su lažni digitalni novčanik, koji je „čuvao“ nepostojeće kriptovalute.Švajcarci raskrinkali E-coin, jeste i vi prevareni

Tamošnji regulatori istražuju i deset drugih sličnih slučajeva moguće prevare. Ovaj njihov potez dolazi nakon što su kineske vlasti prije nekoliko dana objavile da će zabraniti trgovanje bitkoinima. Izgleda da je ovaj potez Pekinga još više zabrinuo regulatore i centralne banke oko rizika koje nose kriptovalute.

Podsjetimo, izvršni direktor JP Morgan čejsa, Džejmi Dajmon rekao je da je bitcoin prevara koja će na kraju eksplodirati.

Ovaj e- novčanik u Švajcarskoj imao je oko 4 miliona švajcarskih franaka koje je bilo u vlasništvu nekoliko stotina korisnika.

„Ova „aktivnost“ slična je bankarskom poslovanju i kao takva nije dozvoljena, osim ako kompanija ne posjeduje relevantnu licencu za finansijsko tržite“, objavile su švajcarski regulatori.

E-coin nije bio poput drugih kriptovaluta, jer nije zasnovan ni na blokčejn tehnologiji, već je umjesto toga čuvan na lokalnim serverim, navodi se u saopštenju. B92

 

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+