ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Suficit sa CEFTA 180 miliona dolara

Objavljeno u TRGOVINA

BEOGRAD, Srbija je u prva dva mjeseca 2011. ostvarila suficit u razmjeni sa zemljama Zone slobodne trgovine u Centralnoj Evropi (CEFTA) od 178,8 miliona dolara, što je rezultat uglavnom izvoza poljoprivrednih proizvoda.
Kako su pokazali podaci Republičkog zavoda za statistiku, Srbija je u zemlje CEFTA tokom januara i februara najviše izvozila žitarice, proizvode od njih, razne vrste pića, gvožđe i čelik, a najviše uvozila struju, gvožđe i čelik, kameni ugalj i obojene metale, kao i povrće i voće.

Izvoz Srbije, za posmatrani period, vrijedio je 383,7 miliona dolara, a uvoz 204,9 miliona dolara, što znači da je pokrivenost uvoza izvozom bila 187,3 odsto.

Tokom 2010. je Srbija ostvarila suficit u trgovinskoj razmjeni sa zemljama CEFTA od 1,36 milijardi dolara, što je, takođe, uglavnom bio rezultat izvoza poljoprivrednih proizvoda. Tanjug

Ključne riječi:  

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+