ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Subvencionisanje kamata na kredite u poljoprivredi

Objavljeno u FINANSIJE

LIVNO, Opština Livno subvencionisaće 50 odsto iznosa obračunatih kamata na investicione kredite u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji za korisnike sa područja ove opštine.

Pošto se radi o promjenjivoj kamatnoj stopi na kredite koja trenutno iznosi 6,99 odsto, Odlukom koja je usvojena na današnjoj sjednici Opštinsko vijeće Livna pecizirano je da će opština preuzeti obavezu subvencije za maksimalno 3,5 odsto stvarne kamatne stope na kredite, čiji je cilj podsticanje razvoja poljoprivrede u livanjskom kraju.

Odlukom je regulisano da visina investicionih kredita nominalno može iznositi od 3.000 do 30.000 maraka, a za subvenciju kamata u budžetu opštine za tekuću godinu planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 30.000 maraka.

Prema odluci, transfer sredstava na ime subvencija za investicione kredite u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji vršiće se svaka tri mjeseca na osnovu izvještaja poslovnih banaka o redovnoj otplati kredita.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+