ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Struja u Crnoj Gori ipak skuplja?

Objavljeno u ENERGETIKA

PODGORICA, Struja u Crnoj Gori mogla bi da poskupi narednih mjeseci, jer je njena cijena na evropskoj berzi dostigla 61,24 evra za megavat sat, za period umjerene potrošnje.

Prema pisanju lista Dan, Elektroprivreda Crne Gore će u maju znati po kojoj cijeni će plaćati uvoznu struju, a to teško da će biti 47 evra po megavat satu, koliko je odobrila Regulatorna agencija za energetiku RAE.
Za kupovinu 120 hiljada megavat sati struje za maj i jun, za šta je raspisan tender, prema sadašnjim cijenama, Elektroprivreda bi imala gubitak od preko 1,6 miliona evra.

“To znači da će Elektroprivreda pri kraju tenderske procedure, koja traje dva mjeseca, podnijeti zahtjev Regulatornoj agenciji za energetiku RAE da joj u dozvoljeni prihod izračuna tu razliku u cijeni, što će značiti poskupljenje struje za krajnje potrošače“, piše Dan.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+