ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Štrajkači i menadžment Nibens grupe postigli dogovor

Objavljeno u OSTALO

BEOGRAD, Predsjednik “Nibens grupe” Milo Đurašković izjavio je danas da je sa predstavnicima reprezentativnih sindikata postignut dogovor da će redovna isplata zarada zaposlenima, u punom iznosu, biti stabilizovana od 20. juna 2011 godine, a sve zaostale zarade zaposlenima biće isplaćene u toku poslovne godine.

Sastanak menadžmenta i predstavnika sindikata, uslijedio je poslije današnjeg protestnog skupa u Beogradu, na kome je prisustvovalo stotinak radnika preduzeća “Nibens grupe”, članova Samostalnog sindikat putara Srbije, zbog, kako tvrde, nepoštovanja kolektivnog ugovora, kašnjenja sa isplatom zarada i izuzetno teške finanijske situacije.

Đurašković je tom prilikom istakao da su zarade u svim preduzećima za puteve u okviru “Nibens grupe”, zaključno sa decembrom 2010. godine isplaćivane u planiranoj dinamici, sa minimalnim zakašnjenjima.

Međutim, zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalazi “Nibens”, kao najveća grupacija putarske industrije u Srbiji, koja je ponijela i najveći teret krize, od januara 2011. godine plate kasne više od mjesec dana, rekao je Đurašković i dodao da se ulažu maksimalni napori da se uspostavi redovnija isplata zarada unutar cijele Grupacije koja ima 4.200 zaposlenih.

“Od momenta privatizacije do danas, nije bilo otpuštanja radnika, što je u periodu ekonomske krize dodatno otežalo njeno poslovanje”, naglasio je Đurašković.

S obzirom na to da je kriza najviše urušila sektor građevine, Građevinsko preduzeće “Partizanski put”, kao jedina građevinska firma unutar “Nibens grupe”, trenutno se nalazi u većem zaostatku isplate zarada nego putarska preduzeća, rekao je Đurašković, koji je najavio da će jedan od prioriteta menadžmenta biti regulisanje redovnosti zarada u ovom preduzeću po principu koji će biti primjenjen i u ostalim putarskim preduzećima Grupacije. Tanjug

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+