ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Štrajk zaposlenih u rumunskom javnom sektoru

Objavljeno u POSAO, VIJESTI IZ SVIJETA

BUKUREŠT, Oko 20.000 radnika finansijskih službi javnog sektora u Rumuniji stupilo je danas u štrajk zbog smanjenja plata, saopštio je lider sindikata.

Radnici Ministarstva finansija protive se nacrtu zakona prema kojem će, kako navodi sindikat, zarade biti smanjene za 10 do 35 odsto.

Vođa sindikata “Sed leks” Vasile Marica rekao je agenciji AP da bi štrajk mogao biti nastavljen i sutra.

On je dodao da su sindikalne vođe bezuspješno pokušale da riješe ovu situaciju u razgovorima sa Vladinim zvaničnicma prije dvije sedmice.

Unija sindikata radnika finansijskih službi želi da Vlada zadrži sadašnju isplatu bonusa koji su “odraz kompleksnosti i značaja” rada zaposlnih u ovom sektoru.

Bogdan Stan, šef državne službe za naplatu proeza, pozvao je radnike da odustanu od štrajka i rekao da je predložio zadržavanje 15 odsto iznosa bonusa koji zaposleni trenutno primaju.

Marica je rekao da će se lideri sindikata sastati sa ministrom finansija Viorelom Stefanom u srijedu, 17. maja. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+