ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Stopa nezaposlenosti u Srbiji 18 odsto

Objavljeno u ANALIZE

BEOGRAD/LOZNICA, Stopa nezaposlenosti u Srbiji iznosi 18 odsto i manja je za 3,6 odsto u odnosu na prošlu godinu, rekao je načelnik u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mile Novačikić.

Otvarajući Sajam zapošljavanja u Loznici, on je naveo da bi prema planu Ministarstva ekonomije, stopa nezaposlenosti do 2012. godine trebalo da bude prepolovljena.

Novačikić je dodao da bi taj plan mogao da bude ostvaren zahvaljujući inostranim investicijama i ostvarivanju Nacionalne strategije zapošljavanja i drugih usvojenih dokumenata iz te oblasti.

On je dodao da je za ostvarivanje programa aktivnih mjera zapošljavanja u Srbiji za ovu godinu izdvojeno više od tri milijarde dinara.

Na Sajmu zapošljavanja u Loznici, 44 poslodavca ponudila su 310 radnih mjesta različite kvalifikacione strukture u drvoprerađivačkoj industriji, građevinarstvu i tekstilnoj struci, a potrebni su i mašinski i građevinski inženjeri, te diplomirani ekonomisti i pravnici.

Na području oko Loznice evidentirano je oko 18 000 nezaposlenih, od kojih je 11 404 u lozničkoj opštini.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+