ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Srbija: Dnevna šteta od obustave plovidbe rijekama 50.000 evra

Objavljeno u OSTALO

BEOGRAD, Direktna šteta od obustave vodnog saobraćaja na rijekama u Srbiji zbog pojave leda procjenjuje se na oko 50.000 evra dnevno, saopštila je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva je u Direkciji za vodne puteve – Plovput rekla da je situacija na rijekama teška, ali da se svi problemi rješavaju pravovremeno.

“Nadamo se da od četvrtka možemo očekivati poboljšanje vremenskih prilika i postepeno puštanje plovidbe, čim to bude bezbedno”, rekla je Mihajlovićeva.

Zbog leda i jakih udara vjetra tokom prethodnih dana obustavljena je plovidba najprije na Tisi, a zatim i na Savi i Dunavu.

Mihajlovićeva je navela da je tokom 2016. godine prevezeno oko 9,5 miliona tona robe Dunavom i oko 380.000 tona robe.

Na sektoru Dunava kod Bezdana i Apatina ledom je prekriveno oko 70 odsto plovnog puta, kod Novog Sada oko 60 odsto, kod Beograda oko 50 odsto, dok je kod Velikog Gradišta 100 odsto plovnog puta pokriveno ledom. Srna

Ključne riječi:  , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+