ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Sporazum za podsticanje zapošljavanja u Beogradu

Objavljeno u POSAO

BEOGRAD, Predsjednik Privredne komore Beograda Milan Janković i direktorka Nacionalne službe zapošljavanja Filijala Beograd Dragana Konakov-Radovanović potpisali su danas sporazum o saradnji kojim će se podstaći zapošljavanje na tržištu rada u Beogradu.
Sporazum će omogućiti poslodavcima da se informišu o programima i uslugama NZS-a i obezbjede odgovarajući kadar, a pomoći će i zapošljavanje mladih bez radnog iskustva, osoba sa invaliditetom i pripadnika romske nacionalnosti.
“Povezivanje obrazovanja i privrede preko ove dvije institucije je sigurna formula za uspjeh jer NZS ima najbolju mrežu odnosa s raznim institucijama u državi”, rekao je Janković. On je poručio da će ovaj sporazum pomoći ljudima koji žele da rade, tako što će im pružiti šansu da se prekvalifikuju, specijalizuju i zaposle, a osiguraće i razvoj poslodavcima.
Dragana Konakov-Radovanović je ukazala da je obaveza NZS-a da pomogne privrednicima da nađu kvalitetan kadar, održe i razvijaju poslovanje, tako što će im obezbjediti ljude koji mogu i žele da rade.
NZS je raspisala javne pozive poslodavcima za dodjelu subvencije za otvaranje radnih mjesta u 2011, za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i pripadnika romske nacionalnosti i za samozapošljavanje nezaposlenih invalida.
Subvencije za otvaranje novih radnih mjesta odobravaju se u jednokratnom iznosu od 100.000 do 400.000 dinara, zavisno od razvijenosti opština u kojoj se lica zapošljavaju i broja radnih mjesta. Tanjug

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+