ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

SoGe uvećala kapital na 170 mil. €

Objavljeno u ENERGETIKA

BEOGRAD, Sosijete ženeral Srbija je u ponedjeljak, 21. marta registrovala novu emisiju akcionarskog kapitala u iznosu od 4,6 milijardi dinara, odnosno 45 miliona evra.

Time je ukupni akcionarski kapital narastao na 17,5 milijardi dinara ili 170 miliona evra, u okviru ukupnog kapitala od 256 miliona evra, saopšteno je iz te banke.
Tim povećanjem kapitala banka navodi da će dodatno finansijski osnažiti potencijal za dalji rast u poslovanju sa privredom i stanovništvom.
Istovremeno, tom direktnom investicijom, “Sosijete ženeral grupa” je još jednom potvrdila povjerenje u svoju banku u Srbiji i kapacitete srpskog tržišta za dugoročna ulaganja, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da je “Sosijete ženeral” namjerava da ostane referentna banka za poslovnu saradnju u Srbiji, a rješenost da bude banka potpuno otvorena i usmjerena ka klijentima je jedan od glavnih pravaca u globalnoj strategiji “Sosijete ženeral grupe”.

“Sosijete ženeral Srbija” je osnovana još 1977. godine i danas zapošljava preko 1.200 ljudi. Njena mreža se sastoji od 91 ekspoziture širom Srbije, koje uslužuju preko 220.000 klijenata – fizičkih lica.

U poslovanju sa privredom, pruža najširi raspon finansijskih usluga počev od finansiranja malih i srednjih preduzeća do globalnih rješenja za velike, kako domaće tako i internacionalne klijente, što uveliko potkrepljuje i činjenica da je nivo njenog kreditnog portfelja u zemlji uvećan samo tokom 2010. godine za više od 50 odsto.  Tanjug

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+