ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Šnjegota: Još nije shvaćena suština revizije

Objavljeno u OSTALO

snjegotaTESLIĆ, Glavni revizor za reviziju javnog sektora Republike Srpske Duško Šnjegota rekao je da bi na dvodnevnoj panel-diskusiji “Uloga revizorskih izvještaja u sistemu prevencije korupcije”, koja počinje danas u Tesliću, trebalo da bude unaprijeđena komunikacija između Službe za reviziju i zakonodavne vlasti kao ključnog korisnika revizorskih izvještaja.

Šnjegota je rekao Srni da još nije shvaćena suština revizije.

“Nejasno je dokle seže posao revizora, a odakle bi to mogao da bude posao nekih drugih institucija. Osim ovoga, nejasno je kako različiti korisnici na različite načine koriste informacije iz revizorskih izvještaja”, kaže Šnjegota.

On je dodao da su korisnici revizorskih izvještaja zakonodavna i izvršna vlast, nevladine organizacije i mediji.

Panel-diskusiju “Uloga revizorskih izvještaja u sistemu prevencije korupcije” organizuju Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske i Razvojni program UN /UNDP/, sa ciljem unapređenja transparentnosti u upotrebi javnih sredstava od strane javnih institucija.

Na diskusiji učestvuju predstavnici političkih stranaka Odbora za reviziju u Narodnoj skupštini Republike Srpske, predstavnici Ministarstva pravde, UNDP-a i ekspert za javne finansije Evropskog suda za reviziju Milan Cvikl.

Diskusija je organizovana u okviru UNDP projekta “Podrška institucijama BiH u borbi protiv korupcije” koji je podržan od Ambasade Norveške u BiH, sa ciljem da unaprijedi komunikaciju između Glavne službe za reviziju, zakonodavne vlasti i medija u vezi sa povećanjem praktične i upotrebne vrijednosti revizorskih izvještaja, saopšteno je iz UNDP-a. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (2)

  • Tuga i bjes šteti srce

    Šta?Ni revizorski ne ide pred parlamentarce!!!!!!
    Narode ????A opoziciji još??

  • ???

    Pa šta drugo i mogu učiniti ,nego popaliti knjige i rn.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+