ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Smanjiti troškove telefoniranja između EU i zapadnog Balkana

Objavljeno u FINANSIJE, TELEKOMUNIKACIJE i IT

SOFIJA, Evropski komesar za digitalno društvo i ekonomiju Marija Gabrijel izjavila je danas da će jedan od njenih prioriteta u Evropskoj komisiji biti uvođenje jeftinih telefonskih razgovora i za zapadni Balkan.

Gabrijel, koja je početkom jula izabrana na ovu funkciju i sa 38 godina postala najmlađi evropski ministar, rekla je za sofijski radio “Darik” da ukidanje rominga između zemalja zapadnog Balkana i EU ne treba očekivati suviše brzo, navodeći primjer da je usvajanje pravila za zemlje EU počelo prije desetak godina.

Bugarska evrokomesarka najavila je uvođenje besplatnog interneta na javnim mjestima u EU, za šta je u evropskim fondovima obezbijeđeno 120 miliona evra.

Evropska unija ukinula je roming i uvela bolje uslove telefoniranja unutar zemalja članica sredinom juna. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+