ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Skočila prodaja Pežo Sitroena uprkos problemima u Kini

Objavljeno u TRGOVINA, VIJESTI IZ SVIJETA

PARIZ – Globalna prodaja francuske automobilske kompanije Pežo Sitroen (PSA) blago je porasla u prvom polugođu 2017, zahvaljujući obnavljanju proizvodnje u Iranu, čime su kompenzovani problemi u Kini gdje je prodaja pala za gotovo 50 odsto.

Prodaja PSA u Kini je u periodu januar-jun pala za 48,6 odsto na 152.380 jedinica, dok je u Evropi, ključnom tržištu, smanjena za 1,9 odsto na 1,03 miliona vozila, uglavnom zbog lošijih performansi luksuznog Pežoovog brenda DS, prenosi agencija Frans pres.

Ukupno gledano, PSA je širom svijeta prodao skoro 1,58 miliona vozila u prvom polugudištu, što je rast prodaje od 2,3 odsto.

Na Bliskom istoku i u Africi, prodaja je utrostručena zbog obnavljanja proizvodnje u Iranu, gdje je francuska kompanija ušla u partnerstvo sa lokalnim proizvođačem automobila, poslije ublažavanja međunarodnih sankcija toj zemlji.

U Latinskoj Americi, prodaja je u prvih šest mjeseci porasla za 8,5 odsto, na 96.357 automobila.

Ukoliko se planirano preuzimanje GM-ovih brendova, Opela i Vokshola, završi uspješno, PSA bi mogao povratiti poziciju drugog najvećeg proizvođača automobila u Evropi, poslije njemačkog Folksvagena (VW). Tanjug

 

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+