ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Sino: Potpisati ugovor o transportnoj zajednici i usvojiti akcize

Objavljeno u TRGOVINA

SARAJEVO, Zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Haldun Sino danas je u razgovoru sa ministrom saobraćaja i komunikacija BiH Ismirom Juskom ukazao na značaj što skorijeg potpisivanja Ugovora o Transportnoj zajednici i usvajanja zakona o akcizama.

Sino je ponovio podršku Evropske komisije za četiri projekta iz BiH koji su pozitivno ocijenjeni i podržani na Samitu u Trstu i pritom naglasio pismo koje je komesar EU Johanes Han uputio predsjedavajućem Savjetu ministara Denisu Zvizdiću, u kojem se od BiH traži potpisivanje Ugovora o Transportnoj zajednici do kraja septembra i što skorije usvajanje zakona o akcizama.

On je ponovio upozorenje komesara Hana da će, u slučaju nepotpisivanja Ugovora u zadatom roku, sredstva dodijeljena BiH na samitu u Trstu u iznosu od 500 miliona KM biti preusmjerena na projekte u susjednim zemljama u regionu, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH.

Osim ovog gubitka, BiH će, kao jedina zemlja regiona koja nije pristupila Transportnoj zajednici, izgubiti i sve druge benefite koji proizilaze iz članstva u Transportnoj zajednici, navodi se u saopštenju.

Kad je riječ o zakonu o akcizama, Sino je naglasio značaj njegovog usvajanja jer bi na taj način bilo omogućeno dalje značajnije investiranje međunarodnih kreditora u infrastrukturni razvoj BiH, prvenstveno Koridor “Pet ce”, dodaje se u saopštenju.

Sino je pohvalio dosadašnji rad Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH.

Jusko je upoznao zamjenika šefa Delegacije EU o trenutnom statusu BiH kada je riječ o Ugovoru o Transportnoj zajednici, te naglasio njegov veliki značaj za razvoj saobraćajne infrastrukture u BiH. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+