ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Sedmični promet Banjalučke berze 392.669 KM

Objavljeno u FINANSIJE, TRŽIŠTE KAPITALA

BANJA LUKA, Na ovosedmičnom trgovanju na Banjalučkoj berzi ostvaren je promet od 392.669,80 KM, kroz 149 transakcija. 

Akcijama na službenom berzanskom tržištu – segment fondova ostvareno je 30.874,03 KM, što predstavlja 7,86 posto od ukupnog ovosedmičnog prometa.

Na službenom berzanskom tržištu – lista B najveći promet u ovoj sedmici imale su akcije Telekoma Srpske a.d. Banja Luka, kojima se trgovalo u vrijednosti od 55.675,88 KM. Prosječna cijena akcija na kraju ove sedmice bila je 1,08 KM, čime je ostvaren pad od -0,92 posto u odnosu na kraj prošle sedmice.

Kod akcija na službenom berzanskom tržištu – segment fondova najveći promet u ovoj sedmici imale su akcije ZMIF u preoblikovanju Zepter Fond a.d. Banja Luka, kojima se trgovalo se u vrijednosti od 16.658,97 KM. Prosječna cijena akcija na kraju ove sedmice bila je 9,54 KM, čime je ostvaren pad od -0,42 posto u odnosu na kraj prošle sedmice.

Obveznicama je ostvaren promet od 257.842,22 KM, što predstavlja 65,66 posto ukupnog ovonedeljnog prometa. Najveći promet je ostvaren obveznicama Republika Srpska – izmirenje ratne štete 11 kojima se trgovalo u vrijednosti od 74.531,40 KM.

Kod akcija na slobodnom tržištu najveći promet u ovoj sedmici imale su akcije emitenta Rudnici željezne rude Ljubija a.d. Prijedor, kojima se trgovalo se u vrijednosti od 457,69 KM. Prosječna cijena akcija na kraju ove sedmice bila je 0,37 KM, čime je ostvaren pad od -17,78 posto u odnosu na kraj prošle sedmice. Fena

 

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+