ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Sberbanka među sto top brendova

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

MOSKVA, Najveća komercijalna banka Rusije, Sberbanka, najvrijedniji je brend u toj zemlji.

Sberbanka je i jedna od finansijskih kompanija koja se nalazi na godišnjoj listi sto najskupljih brendova u svijetu, a koju je objavila konsultantska firma Brend fajnens.
Sberbanka, koja je zauzela 65. mjesto među najpoznatijim brendovima u svijetu, jedina je ruska kompanija koja je dospjela među prvih sto na pomenutoj listi.
Kad je riječ samo o brendovima u bankarskoj djelatnosti, ruska Sberbanka je devetnaesta u svijetu, navodi se u izvještaju Brend fajnens.

Najskuplji svjetski brend je, inače, Gugl, koji se prošle godine nalazio na drugoj poziciji. Slijede tri američke i jedna britanska kompanija – Majkrosoft, Vol-mart, IBM i Vodafon.

Među 500 najvećih svjetskih brendova su se našle i ruske kompanije Gasprom (208. mjesto), Bilajn (243. mjesto), MTS (304. mjesto), Lukoil (348. mjesto), Rosnjeft (370. mjesto) i Magnit (422. mjesto).  Tanjug

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+