ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Savanović: Zakon o radu opravdan, novi pregovori 16. januara

Objavljeno u POSAO

PRIJEDOR, Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas da je Zakon o radu opravdao svoje postojanje, a da i sindikat i poslodavci imaju svoje zahtjeve, što je sasvim razumljivo i opravdano.

“Sindikat ima zahtjeve za radnike, poslodavci imaju zahtjeve za razvoj realnog sektora, novo zapošljavanje, za stvaranje profita, i nikad ne možete očekivati da će i jedni i drugi biti u potpunosti zadovoljni”, rekao je Savanović novinarima u Prijedoru.

On je ocijenio da je novi Zakon o radu opravdao svoje postojanje i u smislu industrijske proizvodnje i u smislu bruto društvenog proizvoda, jer je poznato da su ti parametri rasli i predviđa se da će rasti i u ovoj i u narednoj godini.

“Pregovora će biti, zakazali smo za 16. januar sa sindikatom i poslodavcima u vezi sa oblikovanjem opšteg kolektivnog ugovora i činjenica je da do sada nismo uspjeli neke stvari usaglasiti, ali se nadam da će u narednom periodu doći do zajedničkog rješenja koje je opšteprihvatljivo”, rekao je Savanović. Srna

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+