ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

SASE: Bez porasta vrijednosti na današnjem trgovanju

Objavljeno u FINANSIJE, TRŽIŠTE KAPITALA

SARAJEVO, Na današnjem trgovanju na Sarajevskoj berzi ostvaren je promet od 4.023 KM, od čega je 2.763 KM redovne berzanske trgovine i 1.260 KM prijavljene trgovine, a u sklopu četiri transakcije prometovano je 296 vrijednosnih papira.

U saopštenju Sarajevske berze navodi se da porast vrijednosti danas nije zabilježen, dok su najveći pad vrijednosti danas zabilježile dionice “Bosnalijeka” Sarajevo od 3,6 odsto sa cijenom od 12,05 KM.

Vrijednost Bifiksa nije se mijenjala u odnosu na prošlo trgovanje, dok je, istovremeno vrijednosti indeksa Sasiks-10 pala za 4,96 indeksnih poena na 685,75 poena, što u odnosu na prošlo trgovanje predstavlja pad od 0,72 odsto.

Vrijednost indeksa Sasiks-30 se, takođe, nije mijenjala u odnosu na prošlo trgovanje, dok je vrijednost Sase Islamskog indeksa pala za 26,39 indeksnih poena na 9.680,82 poena, što u odnosu na prošlo trgovanje predstavlja pad od 0,27 odsto.

Na kotaciji privrednih društava trgovalo se dionicama “Bosnalijeka” Sarajevo u iznosu od 2.241 KM i u jednoj transakciji prometovano je 186 dionica.

Na Slobodnom tržištu – ST1 ostvaren je promet u iznosu od 472 KM i trgovano je sa 21 dionicom Fabrike cementa Kakanj u jednoj transakciji.

Na Slobodnom tržištu – ST2 trgovano je dionicama “GDD Poleta” Sarajevo u iznosu od 49 KM i u jednoj transakciji prometovano je pet dionica.

Danas je obavljena vanberzanska transakcija dionicama Rudarskog instituta Tuzla u vrijednosti od 1.260 KM i u jednoj transakciji prometovane su 84 dionice. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+