ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Šarović i Zejbekči o unapređenju trgovine između BiH i Turske

Objavljeno u TRGOVINA

SARAJEVO, Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović danas će u Istanbulu sa ministrom ekonomije Turske Nihatom Zejbekčijem razgovarati o unapređenju Sporazuma o slobodnoj trgovini između BiH i Turske i preostalim pitanjima u vezi sa izmjenom i dopunom ovog dokumenta.

Teme razgovora, između ostalog, biće izvoz mesa u Tursku, te nekih ključnih proizvoda iz BiH, kao što su rastući izvoz brašana, žitarica i jestivog ulja, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Navodeći da se kontinuitet rasta robne razmjene sa Turskom nastavlja i bilježi odlične rezultate i u ovoj godini, Šarović je uoči sastanka podsjetio da je izvoz brašna u prošloj godini sa 4.000 tona skočio na 70.000 tona, što je praktično povećanje 16 puta.

Šarović očekuje da će rad na Sporazumu o slobodnoj trgovini doprinijeti daljem usponu robne razmjene dvije zemlje.

Ključne riječi:  , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+