ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Saglasnost na raskid privatizacionog ugovora za GIK Hidrogradnja

Objavljeno u OSTALO

BANJALUKA, Savjet za privatizaciju Republike Srpske dao je danas saglasnost na protokol o sporazumnom raskidu privatizacionog ugovora za Hidrogradnju Pale, uz ispunjavanje određenih obaveza.

Protokolom o saradnji između Vlade, Integral inženjeringa AD Laktaši, GIK Hidrogradnje Pale i sindikalnog odbora ovog preduzeća, koji je potpisan 26. marta, definisano je da će Vlada deblokirati račun Hidrogradnje, a Integral inženjering obezbijediti sredstva za izmirenje potraživanja radnika Hidrogradnje od 510.000 KM najkasnije do 10. aprila.

Vlada RS, menadžment i sindikalni odbor Hidrogradnje saglasili su se tada da je jedini način opstanka ovog privrednog društva stečajna reorganizacija. Do pokretanja tog postupka Vlada će omogućiti ovjeru zdravstvenih knjižica radnika Hidrogradnje.

Savjet za privatizaciju RS razmatrao je danas i izvještaj o sprovedenoj kontroli izvršenja obaveze zadržavanja pretežne djelatnosti i obaveze investiranja u skladu sa ugovorom o prodaji državnog kapitala u Fabrici duvana Banjaluka.

Investiciono-razvojna banka RS zadužena je da analizira poštivanje Ugovora o prodaji državnog kapitala u Fabrici duvana i da najkasnije u roku od 10 dana dostavi izvještaj na razmatranje Savjetu za privatizaciju RS, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS.

Današnjom sjednicom Savjeta za privatizaciju RS predsjedavao je predsjednik Vlade Aleksandar Džombić.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+