ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Ruski ministri moraju otići iz upravnih odbora kompanija

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

MOSKVA, Zvaničnici ruske vlade koji su u upravnim odborima državnih kompanija moraće otići kako bi na njihovo mjesto došli nezavisni direktori, izjavio je danas na konferenciji za novinare savjetnik ruskog predsjednika za privredu Arkadij Dvorkovič, a prenose ruski mediji.
Tako će mjesta u upravnim odborima velikih državnih kompanija morati napustiti zamjenik premijera Igor Sečin, ministar finansija Aleksej Kudrin, prvi zamjenik premijera Viktor Zubkov, ministar energetike Sergej Šmatko i ministar saobraćaja Igor Levitin. Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev iznio je u srijedu plan za poboljšanje poslovne klime i popis mjera za privlačenje stranog kapitala u rusku privredu. Na sastanku s državnim zvaničnicima i tajkunima u metalurškom centru Magnitogorsku na Uralu govorio je o lošoj investicionoj klimi u zemlji i pozvao je državne zvaničnike da do sredine 2011. napuste svoja mjesta u upravnim odborima državnih kompanija te da na njihova mjesta dođu nezavisni direktori. Hina

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+