ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Ruski milijarderi uvećali bogatstvo nakon pobjede Trampa

Objavljeno u OSTALO, VIJESTI IZ SVIJETA

VAŠINGTON/MOSKVA, Nakon pobjede Donalda Trampa na predsjedničkim izborima u SAD, ruski milijarderi obogatili su se za dodatnih 29 milijardi dolara, tvrdi “Forbs”.

Akcionari “Novateke” Leonid Miheljson i Genadij Timčenko uvećali su svoje bogatstvo za 1,9 i 1,8 milijardi dolara usljed 16-procentnog rasta akcija kompanije.

Među prvih deset najbogatijih ruskih biznismena su i Aleksej Mordašov, suvlasnik “Severstalja” i Vladimir Lisin, suvlasnik “Novolipeckog metalurškog kombinata” – oni su se obogatili za 1,6 i 1,4 milijarde dolara.

Imovina šefa “Lukoila” Vagita Alekperova porasla je za 1,8 milijardi, procjenjuje “Forbs”.

Rastu bogatstva ruskih milijardera doprinijelo je poskupljenje akcija ruskih kompanija, jačanje rublje, povećanje cijene nafte, kao i nade u vezi sa poboljšanjem odnosa Rusije sa SAD i EU.

Ukupno povećanje bogatstva milijardera iz Rusije, kako piše “Forbs”, a prenosi “Sputnjik”, veće je nego u bilo kojoj drugoj zemlji, osim SAD. Srna

Ključne riječi:  , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+