ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Rusija: Najveći strah od rasta cijena i gubitka štednje

Objavljeno u OSTALO

MOSKVA, Anketirani Rusi najviše strahuju od rasta cijena prehrambenih proizvoda i gubitka štednje.

Indeks strahova od vojnih sukoba, koji se nalazi na drugom mjestu, i dalje raste – pokazuju rezultati ankete koju je sproveo Sveruski centar za istraživanje javnog mnjenja /VCIOM/.

Od početka godine se na “karti strahova” Rusa bilježi rast nivoa napetosti, većina procenata premašuje podatke iz istog perioda prošle i 2015. godine.

Navodi se da je indeks straha od rasta cijena u junu dostigao 27 bodova u poređenju sa početkom godine, kada je iznosio 17 bodova, a dvije godine ranije taj pokazatelj je iznosio samo osam bodova.

Indeks strahova mjeri se u bodovima u rasponu od -100 do 100.

Zabrinutost Rusa po pitanju vojnih sukoba nalazi se na nivou od 20 bodova, dok je na počektu godine iznosio 12 bodova.

Strah od zdravstvenih problema i teškoća pri dobijanju zdravstvenih usluga takođe je porastao sa nule, na početku godine, do osam bodova.

Prema procjenama Rusa, veći je i rizik od smanjenja prihoda u vezi sa smanjenjem i kašnjenjem plata, sa -11 bodova, na početku godine, na minus tri u junu, navode ruski portali. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+