ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Rusi ne štede novac za voće i povrće iz RS

Objavljeno u PRIVREDA

BANJALUKA, Kamioni sezonskog voća i povrća već prvih dana od podizanja rampe krenuli su put Rusije, a domaći voćari i povrtari kažu da interesovanje ruskih kupaca nikad nije bilo veće. voce i povrce 2

Istog dana kada je objavljena vijest da je Rusija dala zeleno svjetlo za uvoz voća i povrća iz BiH, počele su da stižu ponude za otkup i to po veoma povoljnim cijenama.

Konsultant Udruženja “Razvojni centar – Argonet” Boris Tadić kaže da ruski kupci traže razne vrste voća i povrća, ali se uglavnom nudi jabuka.

– Rusi mnogo traže i krušku, koja je već gotovo prodata – rekao je Tadić.

Dodao je da ruski kupci masovno traže i trešnju, kupus, krompir i drugo voće i povrće.

– Zbog povoljnih uslova koje Rusi nude kooperanti su otkazali snabdijevanje jedne domaće firme za preradu voća i povrća, usmjerivši se na inostrane kupce. Radi se o mnogo većim iznosima novca – rekao je Tadić.

Ruska rampa, koja je za voće i povrće iz BiH bila spuštena više od dva mjeseca, uklonjena je u petak. Zabrana je uslijedila zbog sumnjivih pošiljki koje su stizale iz BiH, a ukinuta je poslije ispunjavanja uslova koje je zahtijevala ruska strana. Glas Srpske

 

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+