ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Robna razmjena Republike Srpske sa Srbijom premašila 400 miliona evra

Objavljeno u TRGOVINA

BEOGRAD, Robna razmjena Srbije sa Republikom Srpskom vrijedna je više od 400 miliona evra, a BiH je treći ekonomski izvozni partner Srbije, izjavio je direktor Sektora Privredne komore Srbije za ekonomske odnose sa inostranstvom Nenad Đurđević.

“U Republiku Srpsku izvozimo kukuruz, pšenicu, meso, prerađevine, konditorske prozvode, vodu, pivo, sokove”, naveo je Đurđević.

On je za RTS rekao da Srbija iz Srpske uvozi struju, naftna ulja, te stari papir koji se potom prerađuje u Srbiji.

“Saradnja bi mogla da bude i veća, imajući u vidu potencijale. Banjaluka šansu vidi u namenskoj industriji”, kaže Đurđević.

On je istakao potrebu mnogo intenzivnije saradnje malih i srednjih preduzeća iz Srbije i Republike Srpske.

U proteklih 10 godina Srbija je uložila 1,9 milijardi KM direktnih investicija u Republiku Srpsku, a u Srpskoj posluje 47 preduzeća iz Srbije sa ulaganjem većim od pola miliona KM. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+