ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Risović suvlasnik trgovačkog lanca „mojMarket“

Objavljeno u TRGOVINA

moj-market-banja-luka-580x350BANJALUKA, Banjalučki biznismen i vlasnik „Tropik Grupe“  Mirko Risović, ulazi u vlasničku strukturu trgovačkog maloprodajnog lanca „mojMarket“ . Goran Ćorić, vlasnik kompanije „078 komerc“ u sklopu kojeg posluje „mojMarket“ potvrdio je za portal CAPITAL da su u finalnoj fazi pregovori sa Risovićem, te da se u ovom slučaju „ne radi o prodaji maloprodajnog lanca, već o partnerskom odnosu“.

Ćorić je naglasio da će više informacija javnosti biti poznato naredne sedmice, kada će  zvanično objaviti pod kojim uslovima je dogovorena ova poslovna saradnja.
U sastavu kompanije „078 komerc“, koja posluje od 1992. godine, nalazi se sedam maloprodajnih objekata, a u kojem je trenutno zaposleno 200 radnika.
Kompanija „Tropik“ je 2007. godine sklopila ugovor vrijedan 35 miliona evra kojim je kompanija „Delta“ iz Srbije preuzela do tada najveći maloprodajni lanac trgovina u RS „Tropik“.

Kompanija „Tropik“ prodala je samo djelatnost maloprodaje i nastavila da se bavi ostalim poslovima, prvenstveno nekretninama.

Ključne riječi:  , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+