ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Reformisanje uslova radi povoljnijeg poslovnog okruženja

Objavljeno u PRIVREDA

BANJALUKA, Jedan od velikih izazova koji se nalaze pred BiH je reformisanje uslova radi stvaranja povoljnijeg poslovanja i poslovnog okruženja, izjavio je zamjenik direktora Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ za strategije i politiku Piter Sanfej.

Nakon predstavljanja izvještaja o tranziciji za ovu godinu pod nazivom “Kriza i tranzicija – perspektive ljudi”, Sanfej  je rekao novinarima u Banjaluci da BiH u tom kontekstu treba da radi na uvođenju efikasnije administracije i privlačenju stranih investicija koje bilježe pad.

Prema njegovim riječima, jedna od osnovnih aktivnosti uz mnogo drugih koje BiH treba da uradi ove godine jeste aktivnost na približavanju evropskim integracijama.

Sanfej je rekao da BiH ima veliki procenat javnih rashoda u poređenju sa državama jugoistočne Evrope.

Govoreći o anketi kojom je obuhvaćeno više od hiljadu domaćinstava u BiH, Sanfej je rekao da rezultati pokazuju da je više od 60 odsto ispitanika odgovorilo da je kriza imala uticaja na njih u velikoj mjeri, dok je taj prosjek za regiju jugoistočne Evrope 40 odsto.

“Takođe je, prema rezultatima ove ankete, registrovan veći pad u podršci demokratiji nego u regiji, a što navodi na zaključak da je kriza imala i mnogo veći uticaj na stanovništvo u zemlji nego što bi se dalo zaključiti gledajući samo makroekonomske podatke”, naveo je Sanfej.  Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+