ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Vidović: Redovna kontrola u naftnoj industriji, ponovljena u “Arselor Mitalu”

Objavljeno u FINANSIJE

BANJALUKA, Direktor Poreske uprave Republike Srpske Zora Vidović izjavila je Srni da su inspektori počeli redovne kontrole poslovanja u Rafineriji nafte Brod, Rafineriji ulja Modriča, “Nestro petrolu” i “Optima grupi”, ali i ponovljenu kontrolu u “Arselor Mitalu” Prijedor.

Vidovićeva je istakla da je kontrola preduzeća u naftnoj industriji obavljena prije nekoliko godina, te da se vrši najmanje jednom u pet godina kod poreskog obveznika koji redovno uplaćuju obaveze i prikazuju prihode.

Ona je navela da će rezultati kontrole najvjerovatnije biti poznati krajem mjeseca, odnosno da će rezultati biti objavljeni na sajtu Poreske uprave čim bude potpisan zapisnik i uručeno rješenje poreskom obvezniku ako bude nepravilnosti.

Vidovićeva je rekla da je nakon sudskog spora sa “Arselor Mitalom” u toku ponovni postupak u kojem će Poreska uprava otkloniti proceduralne greške, te potvrditi raniji nalaz o postojanju transfernih cijena kada je utvrđeno da je budžet Srpske oštećen za 49 miliona KM.

“Greške ćemo otkloniti i prikupiti dodatne informacije da bi dokazali da postoje transferne cijene”, poručila je Vidovićeva.

Ona nije mogla reći kada bi ponovljeni postupak mogao biti završen. Srna

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+