ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Ratarima nova šansa za dodjelu subvencija

Objavljeno u PRIVREDA

BANJALUKA – Iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela je saopšteno da je rok za dostavu prijava na javni poziv za dodjelu subvencija poljoprivrednicima, s ciljem povećanja ove vrste proizvodnje, produžen do 13. oktobra.Ratarima nova šansa za dodjelu subvencija

Dodali su da je ove godine za te podsticaje obezbijeđeno 318.000 KM.

– Subvencije su namijenjene za uređenje poljoprivrednih zemljišta koja su degradirana, zapuštena ili koja su lošijeg kvaliteta – objasnili su u Centru.

Kazali su da maksimalna sredstva koja aplikant može ostvariti je 60 odsto od vrijednosti projekta, a ne može biti više od 6.000 KM po projektu.

– Minimalna površina poljoprivrednog zemljišta koja se mora obuhvatiti ovim mjerama je hektar, a maksimalno se može prijaviti pet hektara – kazali su u Centru.

Novac za dodjelu subvencija prikupljen je po osnovu promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe za ovu godinu. Glas Srpske

 

Ključne riječi:  , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+