ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Rast stope nezaposlenosti u Mađarskoj na 11,6 odsto

Objavljeno u POSAO, VIJESTI IZ SVIJETA

BUDIMPEŠTA, Stopa nezaposlenosti u Mađarskoj je od decembra do februara porasla na 11,6 odsto, u odnosu na 11,1 odsto u tri mjeseca zaključno sa januarom, pokazuju juče objavljeni zvanični podaci nacionalnog zavoda za statistiku (KSH).

Stopa nezaposlenosti je, međutim, u poređenju sa istim periodom lani, porasla za samo 0,1 procentnih poena, navodi se u saopštenju, prenijela je francuska novinska agencija AFP.

U periodu decembar-februar je oko 497.400 ljudi bilo bez posla, dodaje se u saopštenju.

Stopa nezaposlenosti u Mađarskoj je i dalje iznad prosječne stope nezaposlenosti u Evropskoj uniji, pošto je u januaru prešla preko simbolične granice od deset odsto, i iznosila 10,1 odsto, prema podacima evropske agencije za statistiku Evrostat.

KSH ne objavljuje podatke o nezaposlenosti svakog mjeseca, jer smatra da je stopa grešaka prevelika, već računa prosječnu stopu nezaposlenosti kvartalno.  Tanjug

Ključne riječi:  , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+