ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Rast rudarskog sektora na evropskim berzama

Objavljeno u TRŽIŠTE KAPITALA, VIJESTI IZ SVIJETA

LONDON, Većina akcija na evropskim tržištima kapitala danas je ojačala, velikim dijelom zahvaljujući rudarskom sektoru.
Rudarski giganti BHP Billiton i Rio Tinto Group skočili su po više od 2 odsto na Londonskoj berzi, zahvaljujući rastu cijena metala na svjetskim tržištima. Istovremeno, proizvođač srebra Fresnillo popeo se 2,5 odsto. Na investitore je povoljno uticala i vijest da jučerašnji novi zemljotres u Japanu, magnitude 7,1 po Richteru, nije dodatno oštetio tamošnje nuklearke niti prouzrokovao cunami.

Prema posljednjim Bloombergovim podacima, frankfurtski DAX ojačao je 0,53 odsto, londonski FTSE 100 za 0,81 odsto, a pariški CAC 40 za 0,83 odsto. Regionalni indeks Stoxx Europe 600 popeo se blažih 0,15 odsto.

Indeksi na Wall Streetu trenutno bilježe lagani pad. Dow Jones Industrial Average i Nasdaq Composite skliznuli su po 0,08 odsto, a Standard & Poor's 500 za 0,01 odsto. Poslovni.hr

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+