ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Raiffeisen banka najbolja u BiH – ocjena Global Finance magazina

Objavljeno u FINANSIJE

SARAJEVO, Raiffeisen bank d.d. Bosna i Hercegovina proglašena je «Najboljom bankom u BiH». Ovu nagradu po osmi put dodijelio joj je renomirani poslovni magazin Global Finance.

Nagrada za najbolju banku potvrđuje odličnu tržišnu poziciju Raiffeisen banke u BiH, koju smo zadržali usprkos teškom poslovnom okruženju, zbog čega smo posebno ponosni na ovo priznanje. Uspjeli smo pronaći adekvatan odgovor na sve izazove i istrajati na dosljednom provođenju naše poslovne strategije, čiju osnovu čini klijent, odnosno dugoročna orijentacija na klijenta i optimizacija njegovog zadovoljstva, izjavio je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke.

Raiffeisen Bank International AG (RBI) je, takođe, peti put zaredom, odnosno sedmi put u posljednjih osam godina, od strane Global Finance-a  dobila prestižnu nagradu “World's Best Emerging Markets Banks 2011“ za Centralnu i Istočnu Evropu.

Ovim nagradama Global Finance-a  za najbolje banke u Centralnoj i Istočnoj Evropi prepoznata je jedinstvena snaga našeg prisustva u ovoj regiji i mjere koje smo preduzeli kako bismo se prilagodili izmjenjenoj tržišnoj sredini, prvenstveno implementiranjem spajanja unutar grupacije”, izjavio je Herbert Stepic, generalni direktor Raiffeisen Bank International.

Globalna finansijska tržišta su izuzetno složena i uslovi na svakom od njih se razlikuju, ali sve banke koje smo odabrali za pobjednike isticale su se po svom opredjeljenju ka zadovoljavanju potreba svojih klijenata,  izjavio je Joseph D. Giarraputo ispred Global Finance-a.

Pored Raiffeisen banke iz Bosne i Hercegovine, najboljim bankama na tržištima na kojima posluju, proglašene su banke Raiffeisen mreže u Austriji i na Kosovu.

Global Finance je mjesečni magazin osnovan 1987. godine sa ciljem da pomaže poslovnim liderima, bankarima i investitorima u pronalaženju puta ka svjetskom poslovanju i finansiranju. Magazin, sa sjedištem u Njujorku, ima preko 50.000 čitalaca u 163 zemlje.

Komentari |


Komentari (1)

 • Elmedin

  NAJVECI PLJACKASI …BANKARSKA MAFIJA ….A STA JE SA JP MORGANOM I OSTALIMA BANKAMA
  KOJE SU IM NAMJESTILE CHF EURIBOR I LIBOR……I POPILI KAZNU OD 4.7MILD A NASI SUDOVI SUTE.
  AGENCIJA ZA BANKARSTVO UZIMA BASNOSLOVNE PLATE (BARS (8-10.000 KM), A SUTI ZA PLJACKU.
  PO TIRKOVIM RIJECIMA (DIR FUZIP) OPLJACKANO DESETINE MILIONA MARAKA OD GRADJANA BIH.
  E MOJI NOVINARI ………

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+