ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Rafinerija ulja smanjila akumulirani gubitak na 52 miliona

Objavljeno u FINANSIJE

BANJALUKA – Rafinerija ulja Modriča ostvarila je u prvih devet mjeseci ove godine dobit od 2,4 miliona KM čime je znaačajno popravila rezultat u odnosu na isti prošlogodišnji period kada je imala profit od svega 31.220 KM. Ipak, akumulirani gubitak ovog preduzeća i dalje je ogroman i iznosi 52,6 miliona KM.Резултат слика за rafinerija ulja modrica

Pozitivnom rezultatu Rafinerije ulja Modriča na kraju trećeg kvartala doprinijelo je smanjenje rashoda za skoro četiri miliona.

Ukupni prihodi na kraju septembra ove godine iznosili su 19,9 miliona KM i smanjeni su za 1,5 miliona KM u odnosu na isti period prošle godine kada su iznosili 21,4 miliona KM.

S druge strane, ukupni rashodi su iznosili 17,5 miliona KM, dok su godinu ranije bili 21,4 miliona KM.

Pozitivan rezultat uticao je i na smanjenje akumuliranig gubitka sa 55 na 52,6 miliona KM.

Kratkoročna potraživanja rafinerije iznose 29,9 miliona KM i povećana su za pet miliona u odnosu na isti period lani i skoro u cjelosti se odnose na potraživanja od povezanih pravnih lica.

Rafinerija je nastavila da smanjuje i broj zaposlenih pa je tako na karju septembra imala 370 radnika, dok je u istom periodu prošle godine imala 388 radnika.

CAPITAL: M.Č.

Ključne riječi:  , , , , ,

Komentari |


Komentari (1)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+