ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Rafinerija ulja Modriča najuspješnije privredno društvo u RS

Objavljeno u PRIVREDA 6 pregleda

BANJALUKA,  Rafinerija ulja Modriča najuspješnije je privredno društvo u Republici Srpskoj za 2011. godinu u izboru koji je deveti put organizovala Privredna komora Republike Srpske.

 

Rafinerija je proglašena i najboljom u kategoriji za najuspješnije veliko privredno društvo, dok su na drugom mjestu kompanije „Marbo“ Laktaši i „Hemofarm“ Banjaluka.

Direktor modričke Rafinerije Pero Dugić rekao je da je ova kompanija u prošloj godini znala da iskoristi prednosti „Nestro grupacije“ i da je 50 odsto ostvarene proizvodnje izvezla, pri čemu se otvorila prema novim tržištima.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević rekao je da je manifestacija „Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske“, koja je večeras održana u Banjaluci, najbolji način za promociju pozitivnih privrednih kretanja i da treba da bude podstrek privrednicima Srpske.

On je dodao da će Vlada uvijek biti pouzdan partner privrednicima u ostvarivanju zacrtanih ekonomskih ciljeva.

Najuspješnije srednje privredno društvo je „Bosnamontaža“ Prijedor, najuspješnije malo privredno društvo je „Armako“ Prnjavor, dok je prvo mjesto za najznačajniju investiciju pripalo „Telekomunikacijama Republike Srpske“ Banjaluka.

U kategoriji za doprinos u oblasti zapošljavanja prvo mjesto pripalo je kompaniji „Arcelor Mital“ Prijedor, u kategoriji izvoznika finalnih proizvoda kompaniji „Nikprom“ Bileća, dok je za prepoznatljiv kvalitet prvo mjesto pripalo društvu „Mladegs pak“ iz Prnjavora za dodatak jelu s povrćem „Boni začin“.

Za doprinos razvoju ženskog preduzetništva nagrađeni su Svjetlana Mićić iz preduzeća „Adrija MM“ Banjaluka, Zorica Tasovac iz „Beladone“ Trebinje, Milena Vrhovac iz preduzeća „Di bor“ Gradiška i Milena Pavlović iz „Cepter pasporta“ Banjaluka.

Prvo mjesto u kategoriji za inovativnost pripalo je „Mikroelektronici“ iz Banjaluke, posebno priznanje za doprinos razvoju turizma dobila je „Banja Vrućica“ Teslić, a nagradu za najveći plasman kreditnih sredstava u privredu dobila je Hipo Alpe Adria banka iz Banjaluke.

U kategoriji novoosnovanih privrednih društava priznanje je dobilo „Mašrum trejd“ Banjaluka, a za ostvarenu saradnju sa privredom nagrađeni su Tehnološki fakultet iz Zvornika i Mašinski fakultet Banjaluka.

Večerašnjoj manifestaciji prisustvovali su predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić, savjetnik predsjednika Srpske Arie Livne, ministri u Vladi Srpske, gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović, te predstavnici privrednog, javnog i kulturnog života. Srna

Ključne riječi:  , , , , , ,

Komentari |


Komentari (2)

  • igi

    Ministar je iz sela Radića sa GRMEČA.Ima on raznih obrazovanja i školskih.

  • gluposti

    ha ha ha ,dobro je što imamo entitet i ministra .inače,ko bi dodjeljivo ove šuplje nagrade i davao izjave.ako išta možemo reći za prošli sastav Vlade onda je to da smo imali pismenog ministra energetike. ova Vlada bi trebala povesti računa o svom dostojanstvu i bar minimalno opismeniti ministre ključnih resora (industrije i poljoprivrede).time bi naravno vratila dostojanstvo i građanima kojima Vlada ovakva Vlada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+