ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Radosavljević: Uskoro spisak najvećih poreskih dužnika

Objavljeno u FINANSIJE

BEOGRAD, Direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević najavio je da će za desetak dana na sajtu Uprave biti objavljen spisak najvećih poreskih dužnika u Srbiji.

On nije želio da kaže da li među tim dužnicima ima i javnih preduzeća, navodeći da je to za sada tajna, dok Zakon o poreskom postupku i poreskoj administraciji ne stupi na snagu.

Prema njegovim riječima, taj spisak biće objavljen za sedam do deset dana, tačnije osam dana od objavljivanja u “Službenom glasniku”.

“Važno je to što objavljivanjem ovakvog spiska postajemo transparentnije društvo i što se doprinosi tome da više nema tajni”, rekao je Radosavljević za RTS.

On je dodao da će stupanje na snagu izmjena Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji djelovati stimulativno na sve poreske obveznike da svoje obaveze izmiruju.

Govoreći o obavezama koje poslodavci imaju prema zaposlenima, Radosavljević je naveo da je 50 000 subjekata u proteklih sedam godina izbjegavalo plaćanje doprinosa radnicima, čime su oštećeni i građani i budžet Srbije.

On je podsjetio da je izmjenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji predviđeno i da banke od 1. juna 2012. godine neće dozvoliti isplatu zarada ukoliko se utvrdi da poslodavac nije uplatio sve pripadajuće doprinose.

Ključne riječi:  , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+