ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Putin: Stimulacija stranih ulaganja

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

MOSKVA, Predsjednik ruske vlade Vladimir Putin pozvao je vladu da stimuliše povratak stranih investitora u Rusiju.

On je istakao da se moraju pojačati napori na privlačenju stranih investitora u rusku ekonomiju.
Putin je naglasio da Rusija u najskorije vrijeme mora da povrati predkrizni nivo od 60-70 milijardi dolara direktnih stranih investicija godišnje, prenijele su agencije.
Smatrajući da su za razvoj i modernizaciju neophodne prvenstveno kvalitetne investicije, ruski premijer je ukazao na očigledno interesovanje stranih investitora za rusko tržište, bez obzira na tešku 2010. godinu i za rusku i svjetsku ekonomiju.

Prema preliminarnim procjenama u Rusiju je 2010. godine uloženo više od 40 milijardi dolara direktnih stranih investicija, što predstavlja rast u odnosu na 2009. godinu.

“Moramo da olakšamo rad stranim investitorima u strateškim sektorima ruske ekonomije”, rekao je Putin, precizirajući da je neophodno eliminisati neefikasne ili očigledno suvišne procedure “kako bi se stvorila maksimalno pogodna sredina za kompanije koje žele da ulažu svoja sredstva, znanje i napore u rusku ekonomiju”.

Ruska vlada je usvojila paket aneksa na zakon o stranim investitorima koji je na razmatranju u Državnoj dumi (donji dom parlamenta), a trebalo bi da pojednostavi rad stranih investitora u prehrambenoj i medicinskoj industriji, bankarstvu i sektoru eksploatacije prirodnih dobara.  Tanjug

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+