ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Prvi kamioni sa mineralnim đubrivom stigli na Raču

Objavljeno u PRIVREDA 1 pregleda

BIJELJINA, Prvi kamioni prevoznika iz Republike Srpske (RS) koji iz Srbije prevoze mineralno đubrivo za poljoprivrednike u Srpsku stigli su na Raču, potvrđeno je Srni na ovom graničnom prelazu.

Trenutno se na Rači nalaze tri kamiona koji će nakon kontrola nastaviti ka odredištima u Semberiji, gdje će sutra početi raspodjela mineralnog đubriva.

Direktor Direkcije za robne rezerve RS Radovan Samardžija rekao je ranije danas Srni da će u Semberiji biti obavljena prva raspodjela mineralnog đubriva, odnosno prvih 1 000 tona mineralnog đubriva, od ukupno 5 000 tona koliko je namijenjeno za ovo područje.

Semberskim poljoprivrednicima koji su potpisali ugovore, njih 5 000, mineralno đubrivo biće podijeljeno na osam punktova – skladište „Poljo marketa“, Mlin „Vidić“, „Mlin Produkt“, Zemljoradnička zadruga „Balatunka“, ZZ „Kojčinovac“, „Mikan-prom“, Mlin „Stojanović i sin“ i „Agro grup 3“.

Prva isporuka mineralnog đubriva u Srpskoj trebalo je da bude obavljena jutros, ali su kamioni kasnili sa polaskom zbog toga što je špedicija u Srbiji danas oko 11.00 časova počela da obrađuje potrebnu dokumentaciju, pa su kamioni za Srpsku krenuli tek poslije 14.00 časova.

Komentari |


Komentari (0)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+