ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Programirano uzimanje para – “Prointeru” i “Lanacu” 35 miliona KM!

Objavljeno u EKSKLUZIVNO, FINANSIJE

– Istraživanje CAPITAL-a: Tri firme samo ove godine na prodaji softvera uzele desetine miliona maraka javnog novca
– Finansijski je ove godine najbolje prošao “Lanaco” sa pobjedom na pedesetak tendera vrijednih oko 19,7 miliona KM
–  “Prointer” među najboljima na tenderima Elektroprenosa BiH, Elektroprivrede RS i Poreske uprave RS teškim oko 12 miliona KM
– “Lanacu”, beogradskom i banjalučkom “Prointeru” od “Elektroprivrede” 8,5 miliona KM bez PDV-a
– Bojić: Domaće tržište prezasićeno i ograničeno

BANJALUKA – “Prointer”, “Lanaco” i “MMSCODE”, tri vodeće firme u IT sektoru u Republici Srpskoj, su samo za devet mjeseci ove godine sa javnim preduzećima i institucijama potpisale ugovore teške više od 35 miliona KM, pokazalo je istraživanje poslovnog portala CAPITAL.   

Povezana slika

U ovom poretku finansijski je najbolje prošao “Lanaco” koji je odnio pobjedu na pedesetak tendera vrijednih oko 19,7 miliona KM.

Drugi je “Prointer” sa pobjedom na isto toliko tendera vrijednosti oko 16,7 miliona KM. Dvije javne nabavke na kojima je najbolju ponudu dao “MMSCODE” vrijedne su oko 630.000 KM.

Iako je osnovan u aprilu 2015. godine, zanimljivo je da je “Prointer”, zajedno sa beogradskim ogrankom iste firme, ali i “ Lanacom”, mahom potpisan kao jedan od najpovoljnijih ponuđača na milionski teškim javnim nabavkama koje su raspisivale Elektroprenos BiH – 2,5 miliona KM, Elektroprivreda RS – 2,4 miliona KM i Poreska uprava RS – čak 7,1 milion KM, pokazalo je istraživanje CAPITAL-a.

U “Prointeru” ne govore o uspjehu

Za ovu firmu u više navrata nezvanično je, bez konkretnih dokaza, isticano da iza nje stoji Igor Dodik, sin predsjednika RS Milorada Dodika, iako je on to nekoliko puta demantovao. Kao drugi vlasnik spominjao se Slaviša Kokeza.

CAPITAL je još početkom septembra uputio pitanja o tome koje su prednosti “Prointera” u odnosu na ostale IT firme na tržištu BiH, s obzirom na desetine dobijenih tendera, ali odgovor nije stigao.

“Lanaco” i dalje mio institucijama

Javnim preduzećima i institucijama nisu mrske ni ponude “Lanaca”, pa je menadžment ove firme zadovoljno trljao ruke u julu kada su izabrani na tenderu Elektroprivrede RS teškom čak 8,5 miliona KM bez PDV-a. Taj posao podijelili su sa banjalučkim i beogradskim “Prointerom”.

Dva mjeseca ranije Ministarstvo prosvjete i kulture RS ovu firmu je odabralo u poslu vrijednom oko 820.000 KM.

Kancelarija za reformu javne uprave Sarajevo u aprilu je ovoj firmi dodijelila posao vrijedan oko 985.000 KM, oko 600.000 KM u aprilu Vlada RS je dala za održavanje informacionog sistema za registraciju poslovnih subjekata.

I mart je bio poslovno dobar mjesec za “Lanaco” jer ga je “Elektrokrajina” odabrala za posao vrijedan oko 872.000 KM.

Posao vrijedan oko 1,3 miliona KM za izradu softvera za elektronsko upravljanje dokumentima za potrebe Uprave za indirektno oporezivanje BiH, “Lanaco” je opet podijelio sa banjalučkim “Prointerom” i mostarskim “Tcamworkom”.

Prije nekoliko dana, tačnije 19. septembra, “Lanaco” je odabran kao najpovoljniji ponuđač za zakup internet licenci i održavanje mreže Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS. Za ove usluge firma će dobiti oko 225.000 KM. Zanimljivo, ponuda “Blicneta” je odbačena kao nepotpuna.

“Imajući u vidu trend poslovanja, naš godišnji plan i do sada ostvarene rezultate, cijenimo da ćemo imati još jednu uspješnu godinu sa zadovoljavajućim rastom”, kratko su za CAPITAL poručili iz ove firme.

Iako nisu precizirali kakve finansijske rezultate bilježe u ovoj godini, napominju tek da su “bolji u odnosu na isti period prošle godine”, što svakako dokazuju i ugovori koje su im dodjeljivala javna preduzeća.

Bojić: Nije nam cilj domaće tržište

Novo ime u IT sektoru, kada su u pitanju pobjede na tenderima je i “MMSCODE”, koji je, kako je navedeno u anonimnom pismu koje je stiglo na adresu naše redakcije, u vlasništvu Slavka Bojića i sinova vlasnika “Venera d.o.o”, koji su u odličnim odnosima sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

Ova firma u avgustu je odabrana na tenderu Ministarstva finansija RS od 197.000 KM i taj posao će raditi zajedno sa banjalučkim “Nitesom”. “MMSCODE” je imao „sreće“ i u “Elektrokrajini” koja im je povjerila posao od 433.000 KM.

Međutim, za CAPITAL Bojić tvrdi da mu cilj nije domaće tržište jer je “prezasićeno i ograničeno”.

“Zahvaljujući sopstvenim rješenjima koja će uskoro biti dostupna svim “Oracle” partnerima na globalnom nivou, mi se fokusiramo na prodaju razvojnih alata i specijalizovanih softvera na inostrana tržišta, prvenstveno njemačko, tursko i rusko tržiste gdje smo prisutni sa našim partnerskim firmama”, istakao je.

Dobit “Lanaca” pala, “Prointer” raste

Da je borba za naklonost javnih preduzeća i institucija nemilosrdna pokazuju i finansijske slike “Lanaca” i “Prointera”.

Dobit “Lanaca” prošle godine bila je 7,7 miliona KM i u odnosu na 2015. godinu smanjena je za oko 4,3 miliona KM. Prihodi su u 2016. godini povećani za oko milion KM i iznosili su oko 29 miliona KM, a firma ima i 41 novog radnika.

“Prointer” je dobit od 133.000 KM, koliko je iznosila 2015. godine, u prošloj povećao na više od pola miliona KM. Za to vrijeme prihodi su sa oko 650.000 KM vrtoglavo porasli na 5,2 miliona KM.

Dobit firme MMSCODE, kaže Bojić, prošle godine iznosila je 75.000 KM.

CAPITAL: Žana Gauk

Ključne riječi:  , , , , , ,

Komentari |


Komentari (130)

 • Igor

  Fuj fuj fuj … pa kad mi neko pocne pricati kao kako je ninic pametan i uspjesan zavalio bi mu samarcinu … sve ih treba potrpat po zatvorima … olos najnize vrste i gnoj ovog drustva koji ce potpisat smrtnu presudu Republici Srpskoj

  • Rada

   Jeste Igore ali oni ganjaju bedu i siću a ovu mafiju ne diraju.

  • Realnost

   Kada si ti tako pametan Igore, hajde odgovori na sledeca pitanja. Dok Lanaco zaposljava 300 ljudi, koliko navedene firme zaposljavaju? Koliko mi je poznato Lanaco postoji od 90-e, koliko navedene firme postoje? Lanaco je ove godine organizovao prvu akademiju u regiji gdje studenti ne placaju ni jednu jedinu marku tokom citave godine. Istima ce nakon skolovanja biti ponudjen posao. Koliko su drugi u stanju siriti znanje? Necu ni spominjati Lanacovo ucesce na Londonskoj berzi, knjigu Cambridge univerziteta gdje se njihova rjesenja navode za primjer, itd.
   Nije sporno da Lanaco dobija dosta poslova i na tenderima kao i sve druge firme u BIH. Pitanje je sledece, da li treba da nijedna domaca firma ne dobije posao pa da nam strane firme rade te iste poslove za X puta vece iznose pa da taj novac posle iznose van BIH?!

 • Rada

  Otimačina je to druže moj, ETo veze Vučić-DOdik, Kokeza je Vučićev kum tj dobar prijatelj, a ima svoje ljude tamo u RS; organizovana banda i to prolazi kod tužilaštava a ganjaju bedu koja uzme siću.Sramota za državu ako je uopšte ima.

 • Sve je u porezima...

  Pogledajte koliko ko od firmi uplaćuje poreza i doprinosa pa onda pljujte po njima…Kapa dole Lanacu….

 • Kuku nama

  Do kraja godine, ovi pljackasi bi trebali da dodju do nekih 80 miliona KM. Obratite paznju na ugovore sa Poreskoj upravi RS i FZO RS, kao i Putevima RS gdje su budzetske stavke povecane za nekoliko miliona KM i koje su dobile pomenute firme. Svi znamo o cemu se radi i nigde nije mofguce naci da se pot im cijenam rade isti, slicni ili ekvivaletni poslovi. Upravo je izaso tender od 400.000KM u Poreskoj upravi. Nabavka oprema i usluga za proširenje serverskog sistema
  Oglašavač: Poreska uprava Republike Srpske, OBAVJEŠTENJE O NABAVCI 221-1-1-42-3-37/17 …..Nagradno pitarnje za 1KM je ko ce da ga dobije. Pa Prointer ko drugi. ahahahahahahahaaa

 • PURS

  Prointer u Poreskoj upravi RS, prije dva mjeseca, dobio posao pregovarackim postupkom vrijedan 7.1 milion KM za SAP licence. Isti posao je ponisten 6 mjeseci ranije jer je tender bio objavljen i cifra sa renomiranom SnT firmom je bio na 2.3 miliona KM, isto pregovarackim postupkom. Medjutim sin Igor je sve zaustavio, malo dopunio sa licencama neke BG firme koje nema nigde na IT mapi, promjenio plan nabavki sto se moze vidjetiu na web sajtu PURS, i mazno sa Prointerom 7.1 milion KM. Cistih 5 milona KM. Provjerite ljudi, samo malo pogledjate sta je dostupno na netu i web sajtu Poreske uprave i bice vam sve jasno ako nije jasno policiji SIPI i opziciji.

  • Planeta majmuna

   Planetsoft nije veci pljackaš ali ima potencijal partijski za pljackanje. ako se pogleda posao u Putevima RS, gdje su uzeli 4.1 milion KM za softver kojim se evidentiraju znakovi. Sve oko toga projekta ne vrijedi uz sva duvanja partisjka više od 1 milion KM, onda je jasno da je Jare mano 3 milona. Medjutim i tu se upetljao Prointer i Baja pa su 2 miliona, cista, otisla Baji i sinu Igoru. Promjena plana nabavki u Putevima RS za 2 milionana ovom poslu je uradjena, kao i u Poreskoj upravi za 5 miliona KM gdje je vec neko pomenuo pljacku sa SAP koji uzgred takodje ne radi, ili to sto radi i Lanaco je mogao da napravi hahahahahahaa!!!

  • Goran

   Zora Vidovic na jedno radno mjesto daje dva rjesenje, voli novac vise od zivota, u vremenu koje predstoji joj se ne pise dobro

  • SnT

   Jel to onaj S&T sto je regionalno propao? Zatvorio kanc i u BL i u SA? Pravo renomirani nema sta :-) Koliko su bili strucni to sve govori :-)

  • Ratko

   Mafija, to ni u Sicilij ne moze da prodje.

  • RatkoL

   Jad i beda.Sramota u kakvoj mafijaškoj državi živimo.Otimačina.

 • Botovi

  Svi ovi komentari gore su već objavljivani na sajtu capital.ba…daj ih barem promijenite…

 • Slavkan

  Pa to je inteligencija ekipe iz lanka, samo copy paste :-) tako i poslove rade.. samo copy paste… sta tacno doprinosi imaju sa kvalitetom posla po kom je lanako nadaleko poznat? pa samo lanaku ima veze, zato i ima 300 zaposlenih koji rade posao 50 sposobnih… a i ti doprinosi mogu biti veci da se dio plate ne daje ba ruke u keshu… tokiko o porezima. slatki su kad ovako kmece :-)

 • Lanaco

  Ninic naredio svaki zaposleni 3 komentara dnevno :-)

 • Elektrokrajina

  Posjetis web sajt Elektrokrajine, potrazis plan nabavki i realizaciju ugovora za 2015 i 2016 godinu. ako bude srece bice objavljen i plan za 2017 godinu. Sabers koliko miliona je realizovao Lanaco po godinama u Elektrokrajini i pokusas da nadjes u Sarajevskoj i Mostarskoj (Herceg Bosna) elektroprivredi i jednu cifru kojaje blizu onoj koju potpisuje Lanacao sa Elektrokrajinom. dobar primjer su ti dvije stavke, jedna za obracun plata (90.000KM) na GODISNJEM NIVOU, a druga za obracun utroska elektricne enekrgije ili ti biling (1.000.000KM bez PDV) na GODISNJEM NIVOU. Naravno tamo je jos nekoliko stavki koje su zaista smjesne ili u koliziji sa pomenutim stavkama, jer se vidi da su izmisljali posao kako bi izgleda maznuli lovu. Osim toga, malo goooglajte o Elektrokrajini i Lanacu, pa cete naci relacije sa Radmanovicem i Kovacevicem. …. mozda neko od istrazivackih novinara nesto uradi. Naravno ako nesto nije jasno samo napisite ovde i dobicete odgovor, pojasnjenje, paralelu i sl.

  • RE

   Postavlja se sada i nekoliko pitanja Elektrokrajini:
   Na koji nacin se opravdavaju ovoliki troskovi za Biling sistem?
   Na koji nacin se opravdavaju ovoliki sati podrse na godisnjem nivou i postavlja se pitanje da li taj sistem uopste radi?
   Na koji nacin se opravdava ovolika cijena covjek/sata jednog covjeka u IT sektoru kada se zna da cijena na trzistu BIH varira od 80-150KM za covjek/sat?
   Da li je istina da se za isti posao nekada naplacivalo i mnogo vise od milion KM, za vrijeme direktorovanja, bivseg ministra, sada direktora EPRS, Kovacevica?
   Koliko miliona je u poslednjih 10 godina kompanija Lanaco ugovorila poslova sa Elektrokrajinom i da se isti taksativno navedu.
   Koliko zaposlenih u IT sektoru ima Elektrokrajina?
   Kolika su primanja i koliko godisnje kostaju zaposeni u IT sektoru Elektrokrajine?
   Koliko je na eduakciju zaposlenih u IT sektoru Elektrokrajine potroseno u predhodnih 10 godina?
   Na koji nacin se opravdavaju ovoliki troskovi IT sektora?
   Na koji nacin se objasnjava da ni jedno Elektroprivredno preduzece u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatsko i Sloveniji ne trosi ovolike pare na poslove koje radi kompanija Lanaco u Elektrokrajini a koji su predmet ugovora?
   Da li je i koliko puta radjena revizjia IT u Elektrokrajini od strane Republicke agencije za reviziju na celu sada sa gdin. Snjegotom i da li je gdja Simic, inace zaduzena za ove poslove u revizji, utvrdila prekomjerne troskove, nesrazmjenra ulaganje u IT, izmjerila cost/benefit analizu ili bilo sta pisano primmjedbovala, zabiljezila isl?
   Da li i na koji nacin je Elektrokrajina pokusla da smanji troskove po ovom pitanju?
   Na koji nacin se moze opravdati streloviti rast kompanije Lanaco i ovolika prikazana dobit.
   Koliki su ugovori za programe Lanaca sa ostalim javnim preduzecima, agencijama i fondovima u RS?

   Pitanje i za institucije RS, policiju, tuzilastvo, SIPA:
   Da li i na koji nacin, uz ovolike cinjenice, da nadje opravdanje za ovolike troskove, da li ima ovde nesavjesnog rada, prekomjerno trosenih sredstava, odgovorniti bilo koga, djela prevare, kriminalnih radnji ili bilo cega slicnog.

 • RTRS i toplana Banja Luka

  Ugovor Lanaca sa RTRS na 3 godine, 2015-2018 godine, ukupna vrijednost 378.000KM ili godišnje 126.000KM. Na koji nacin se može opravdati mjesecna faktura Lanaca prema RTRS od 10.000KM, šta su efekti korištenja toliko skupog programa u javnom servisu, kada znamo da ni jedna TV u BIH nema ni trecinu troškova za predmetni posao. Koliko košta Lanacov sat u ovom slucaju je takodje tajna. Na koji nacin je Lanaco i RTRS sklopila posao za program koji se koristi, kao i modul za obracun i pracenje naplate racuna, takodje je tajna. Predhodnu softversku firmu koja je radila program a koji sada radi Lanaco je tadašnji direktor Rajko Radovanovic pokušao da istjera jer su radili jeftino i Lanaco je morao da dobije taj posao. Dolaskom sadašnjeg direktora Milinovic sudbina pomenute firme je bila zapecacena, pa su na kraju finansijski bili zadovoljni i Lanaco i direktor Milinovic, ali i RTRS jer je dobio novi program koji mjesecno košta 5 puta više nego dotadašnji program. Na kraju se može reci da je RTRS I dobro prošao sa Lanacom jer Toplana za slicne programe placa Lanaku godišnje skoro 250.000KM. Sta kaze na sve ovo Simicka iz revizije Snjegotine, koja samo prica o Lanacu i kako sve treba raditi sa Lanacom.

  • Gradonacelnik

   Lanaco je svoj softver i opremu prodao Toplani za cca 1 milion KM, i koji na godišnjem nivou (pogledati plan nabavki za 2016 i 2017 godinu) sa pripadajućim uslugama košta još oko 250.000KM. Isti posao u drugim komunalnim preduzećima u Banjaluci ali i širom RS i BIH košta maksimalno 35.000KM. Inače, nemoguće je naći bilo koje domaće ili strano komunalno preduzeće bivše YU bez obzira na broj zaposlenih i prihod, da godišnje izdvaja za programove ove namjene 250.000KM.
   Dali gradonačelnik Banja Luke ima informacije o ovom ugovoru sa Lanacom, kao i sličnim ugovorima u Toplani koji traju godinama?
   Na koji način gradonačelnik pravda ovoliku razliku za isti posao u cijeni sa drugim komunalnim preduzećima (Čistoća i Vodovod) u Banjaluci i drugim gradovima širom RS iIi BIH?
   Kad je potpisan ugovor sa Lanaco i kolika je vrijednost posla tada bila. Da li je osim Lanaca još neko mogao da zadovolji tenderski zahtjev?
   Koja je vrijednost do sada sklopljenih ugovora između Lanaca i Toplane?
   Da li je naplata u Toplani efikasnija u odnosu na druga komunalna preduzeća (Čistoća i Vodovod) u BL, i ako jeste ili nije za koliko?
   Koliko korisnika tj potrošača ima Toplana (20.000), Čistoća (60.000), Vodovod (60.000)?
   Šta konkretno gradonačelnik planira da poduzme po ovom pitanju?
   Dali je tačna informacija da za 250.000KM može da se nabavi novi program i plaća održavanje i podrška nerednih nekoliko godina?
   Dali je moguće da se posao vrijedan 250.000KM bez PDVa reguliše sa ugovorom na 3 strane, gdje nije jasno šta su obaveze Naručioca i Izvršioca, kojim obim usluge je u pitanju, koliko korisnika radi na sistemu i sl? Primjer jesu odluka i ugovor iz 2015 godine koji se može naći na web sajtu Toplane.
   Dali je istina da gradonačelnik sa Microsoft, a time i Lanaco, planira da radi na digitalizaciji grada koja će opet da košta, a efekti budu upitni tj. nikakvi za gradjane ali za Ninića i Radojičića će biti nešto. Dali digitalna transformacija o kojoj Lanaco priča mora da košta toliko ili može jeftinije i dali ima i drugih firmi koje mogu da naprave taj posao, i zašto tu digitalnu transformaciju Lanaco ne prodaje privatnim i stranim kompanijama, ali i tajkunima u RS i BIH, po tim istim cijenama.

   • topli smo

    Lanaco i dalje jasi u Toplani Banja Luka uz svesrdnu pomoc Gradonacelnika Radojicica. Toplana Banja Luka je dodijelila tender – Nabavka usluge održavanja informacionog sistema Lanacu koji iznosi 147.000KM bez PDV-a, sto je i dalje najskluplje odrzavanje informacionog sistema bilo kog komunlanog preduzeca u BIH. Podsjeticemo da je Lanaco predhodni 10 godina za isti posao naplacivao 250.000KM godisnje.

    Oglašavač: Toplana
    Izvor: Portal javnih nabavki BiH
    OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
    990-4-2-147-5-13/17
    Ukupna količina ili obim ugovora 147000 KM bez PDV-a

 • Ratko

  Ovi poslovi su pet – 10 puta realno jeftinij i tako se ponašaju i u svim drugim branšama.Osiono i ne daju drugima prići.

 • Dragan

  Zaboravili ste planet soft…Pogledajte promet firma je od Vedrana Jarica i Marka Pavica,poslove dobijaju od DNS firmi promet ove godine bice oko sest miliona km

 • mica

  Kad su manje cifre čoveku i svejedno dodje a kad su desetine i stotine miliona pa drugovi dokle to i čemu vodi, alo bre?

 • WEB sajtovi za Vladu RS

  Lanaco je web sajtove Vladi RS naplaćivao od 70-120.000,00KM. Takvih web sajtova je bilo jako mnogo, pa je jasno da je narod i vlada RS platila nekoliko stotina hiljada KM Lanacu za web sajtove koje niko ne gleda godinama. Srbija, Hrvatska, Slovenija zajedno nisu uložile toliko koliko je uložila naša RS. Moželi istraživačko novinarstvo da istraži koiko se naplaćivalo za web sajtove, pa da opet frapira glupe gradjane RS, sudstvo, policiju, SIPU..Tražite informacije, moraju da vam ih daju, obajvite ih i sve će biti jasno.

 • Kasipovic

  Koliko miliona je Lanaco uzeo za programe osnovim školama u RS za vrijeme ministrovanja Kasipovića. Hoćemo javno da se obajve ove informacije i da vidimo koliko su ovi programi koštali u regiji i na koji način se pravdaju cifre. Objavite ove informacije i da vidimo dali ima tu nekih sumljivih radnji ili ih nema :-)

  • Trikis

   Seljačiću nepismeni ne kaže se “sumljiv” nego sumnjiv….

 • Donovan

  Super su mi ovi komentari ekipe iz Lanaca. Zive na budzetu i od budzeta, vise novca dobiju nego zaposleni u javnoj upravi. “Tolika” kompanija, 300 ljudi, “gomila” inzenjera, sto malo ne rade sa bankama, vecim privatnim firmama, stranim kompanijama, gdje se gleda svaka marka koja se utrosi? Zato sto tamo treba da se radi, uradi i zaradi, a zarada je na nekoj realnoj ekonomskoj osnovi. Ne isplati im se, ne moze da se “zagrabi”… Dalje, javna je tajna da ne uplacuju full doprinose za svoje zaposlene, dio plate se dobije u koverti, ali koga to briga?! Inspekciju i poresku upravu sigurno ne. Super mi je i ovo u clanku, ponuda Blicneta bila je nepotpuna. Hahaahahahaha, ma da, bas. Tenderi su cudo, tendersku dokumentaciju i pise sam Lanaco, kao npr. u Elektrokrajini. Za Prointer, meni je licnio drago da su se pojavili, bez obzira na sve, ako nista da pokazu da ima makar vjestacke konkurencije. Bar ne kriju ciji su, za koga rade i ne predstavljaju se kao “jedini” strucnjaci, kao Lanaco…

  • Prointer=Lopovluk

   Igore sine jesi to ti.Srediće tata još nešto posla da Prointer dobije a ne uradi.Samo ti sine ništa ne radi, a onaj krmak Vujić iz Prointera će da robija

 • Istina

  Citajuci tekst i komentare covjek se zapita dali iko ista radi u ovoj drzavi, mislim na policiju, sudstvo, tuzilastvo itd. Lanaco bi sam protiv sebe trebao da podigne tuzbe i dokaze ove navode. Nevjerovatno je da jedna firma zaradjuje ovoliko i prikazuje dobit od 7 do 11 milion KM. Telekom Srpske ima dobit od 75 miliona, sve banke zaradjuju manje od Lanaca, da ne spominjem osiguranja itd. i sve radeci sa drzavom, gdje je izgleda tendere mogao samo Lanaco da zadovolji.

  • Dragan

   Lanaco i Planet soft najveci pljackasu i IT

 • Prointer je najveci

  Poreska uprava Republike Srpske je prose sedmice raspisala tender Nabavka oprema i usluga za proširenje serverskog sistema. za koji se dokumentacija moze preuzeti do: 13.11.2017. OBAVJEŠTENJE O NABAVCI 221-1-1-42-3-37/17
  II 6. Ukupna količina ili obim ugovora: 400.000,00 KM
  Tenderskim dokumentom je trazena i usluga kako bi se prikrilo pljackanje, kao i da ponudjac mora da ima 10 certfikata za ljude i naravno totalno razotrikvanje Prointera su sledeci certifikati ISO 9001, ISO 27001, ISO/IEC 20000, ISO 22301, ISO 29990, OHSAS 18001, ЕN 15838 и ISO 10002. Svi mjesec dana unaprijed znamo da ce ovo da dobije Prointer kao i da se niko nece moci vise prijaviti na ovaj posao jer nema sanse da zadovolji ove tenderske zahtjeve koje ne trazi ni Dojce banka ili telekom kada nabavlja opremu vrijednosti nekoliko desetina miliona EUR. Najmanje 30% je opet oteto od ovog naroda, nase RS, nase djece, majki, roditelja, baka i djedova.

  • Trebinjac

   E ajde da vidimo dali će ovo dobiti Prointer. Ako je ovo istina onda je ovo otvoreno pljačkanje!!!

  • Radnik PURS

   Evo dokaza jos jedne pljacke u interesu nase RS koja je najavljena 01. Oktobra (vidi komentar gore) u reziji Prointera, sina Igora i tate Dodika. Uvijek nagodna Zora Vidovic i njena Poreska uprava RS. Novih 400.000KM za Prointer koji je bio jedini ponudjac koji je zadovoljio zahtjev.
   Dodjela objavljena: 05.12.2017
   Dodjela tendera – Nabavka oprema i usluga za proširenje serverskog sistema
   Oglašavač: Poreska uprava Republike Srpske
   OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA:221-1-1-42-5-44/17, Broj obavještenja o nabavci: 221-1-1-42-3-37/17
   Konačna ukupna vrijednost ugovora/okvirnog sporazma bez PDV-a u KM: 399.985,15.
   Podaci o najuspješnijem ponudjaču/grupi ponudjača
   Jedan ponudjač
   1PROINTER ITSS doo
   4403865130009 Banja Luka
   Bosna i Hercegovina

 • Lanako

  Neka neka samo svi sklonite Lanako ce sve da rjesi :) Oni znaju kako, 25 godina sve rjesavaju :)

  Za 25 godina, osim RS, nisu ni na jednom drugom trzistu, nemaju nijedan proizvod koji je prodan dalje od Vlade RS I Ministarstava, to je osnovni pokazatelj i tih 300 ljudi i kvaliteta njihovog posla. Sve strucnjak do strucnjaka :)

  Rjesice Lanako sve :) kad rjesi necete imati nista :)

 • mmscode

  MMSCode i Slavko Bojic…pazi sta taj lik izjavljuje, pa covjek ne moze da vjeruje svojim ocima, on planira poslove i prozivode za zapada, ail ovde sa Savom i Macom iz Venere pljacka drzavna i javna preduzeca….ajde prodajte nesto privatnicima krimosi …zivim za dan kada ce vas poceti hapsiti i kada ce sve izaci na vidjelo…pa u grad necete smijeti zaviriti jer oteli ste nase pare, od nas, nase djece, sram vas bilo…

 • lana

  Ako je Prointer treba da dobije nadogradnju servera u Poreskj upravi od 400.000M, mi tj Lanaco smo dobili u Elektrokrajini posao Obnavljanje Microsoft licenci – OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA 741-1-2-44-5-142/17 Broj obavještenja o nabavci 741-1-2-44-3-97/17, ukupne vrijednosti 242.000KM, gdje je 30% cista para, znaci zaradili smo oko 70.000KM samo na slanju fakture. Pa neka vidi Prointer ko je efikasniji, sposobniji, brizi u digitalnoj transformaciji. Nas voljeni gazda Nebojsa Ninic treba da kupi novi Mercedes sledece godine i ovo ce mu biti dovljno za avansnu narudzbu.

 • GO SNSD BL

  Dovoljno je samo reci da je Neboja Ninic clan gradskog odbora SNSD-a Banjaluka, pa se ne treba cuditi sto dobija toliko poslova.

 • PR Prointer

  Poreska uprava Republike Srpske dodjelila ove sedmice Prointeru jos jedan tender vrijednosti 41.800KM
  – Nabavka razvojnih softverskih licenci. Ukupna količina ili obim ugovora 41.800,00KM. Izvor: Portal javnih nabavki BiH, OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA 221-1-2-35-5-38/17, Broj obavještenja o nabavci 221-1-2-35-3-34/17. Idemo dalje, sve u interesu nase RS!!! Naravno niko se drugi nije mogao prijaviti na tender osim Prointera, uvijek je tako, koji dokazuje da svojim resursima, certifikatima Prointer je najveca IT kompanija.

 • Narcis

  Jadan Slavko, pa on jedini dize silne kredite dok ostali milione zgrcu i on se s njima nasao u kostac. Nek mu je bog na pomoci…

 • Programer

  Koliko ima Prointera? Jel ima neka specifikacija, šta košta u Poreskoj 7 miliona, šta košta 20 miliona u Fondu, šta košta 4 miliona u Putevima?

  • Lanaco i Prointer

   Kakava specifikacija budalo, pare treba da se uzmu. Specifikacije je samo precizna u domenu tehnickih uslova tj certifkata koje treba ponudjac da ispuni, i da se na tender moze samo prijaviti Prointer. Ni na jedan tender koji je dobio Prointer niko drugi se nije mogao prijaviti!!!! Sada ti je nadam se jasno. Pitaj slobodno. Zasto mislis da je borba za posao (6.000KM) u Sumama RS oko idejnog rjesenja za novi informaconi sistem (5.5 miliona KM). Pa zato da se raspise tako da niko ne moze da se prijavi, a sam posao nije bitan jer kad je Lanaco i Prointer u pitanju onda je tu gomila racunara, servera, stampaca, kopira, mreze, a programa ni zglave ili toliko da i malo ozbiljniji STR ima bolje rjesenje.

   • doktor

    Poznat obrazas nove elite pljackasa i onih koji otimaju, a toje doktorska disertacije i naravno certifkat. Nikad vise doktora nauka nismo imali u vlasti i javnim preduzecima a goreg stanja, kao i certifkovbana experata Prointera i prodane magle, pljackaskih cifara i ne zavrsenih projekata.

    • SNSD slozno

     Doktori nauka i ovi sertifikovani eksperti Prointera i Lanaca nas odrase do koze, i sada idu do kostiju. Gori su od bilo kog bijesnog i bolesnog psa.

 • PR Proniter ITSS

  Prointer dobio jos jedan posao od 2 miliona KM u Univerzitetskoj bolnici Banja Luka za nabavku mrezne i ine opreme. Prointer je bio jedini ponudjac koji je zadovoljio tender, kao i na svim dosadasnjim tenderima.

 • Sine Igore

  ,,Teško je danas biti roditelj,.. poroci su na svakom koraku,.. bolje i ovo, ja mu ništa ne prigovaram,..” Dodik o poslovima svoga sina Igora.

 • ZZRS

  Jos jedan tender u reziji Prointera, za koji znamo mjesec dana unaprijed da ce dobiti Prointer, kao i rjesenje koje ce ponudit, MS CRM. Nabavka softvera za evidenciju nezaposlenih lica i poslodavaca za potrebe Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske
  Oglašavač: Zavod za zapošljavanje Republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  Preuzeti dokumentaciju do: 22.10.2017.
  Ukupna količina ili obim ugovora: 136.750,00 KM
  OBAVJEŠTENJE O NABAVCI: 1055-1-1-42-3-18/17

  Trazeni certifikati su sledeci, i svima vec poznati kada tendere pravi Prointer:
  Microsoft Certified Solutions Associate iz domena Windows servera,
  Microsoft sertifikat iz domena SQL server Data Base tehnologija,
  Microsoft Certified System Engineer iz domena Windows Servera,
  VMware Certified Professional 6 VCP – DC,
  Microsoft Certified Technology Specialist iz domena Active Directory,
  Microsoft Specialist: Microsoft Dynamic CRM Customization and Configuration,
  HP Support Certified, Industry Standard Server Solution,
  HP Accredited Technical Professional, Server Solution V1,
  CCDA Cisco Certified Design Associate,
  CCNP Cisco Certified Network Professional,
  CCNA Security Cisco Certified Network Associate Security,
  CCSA Check Point Certified Security Administrator,
  CBAP-Certified Business Analysis Professional, International Institute for
  Business Analysis ili ekvivalent i sertifikat PMI-PBA-Certified Professional in Business Analysis, Project Menagement Institute
  PRINCE2® Foundation Certificate,
  ITIL Information Technology Infrastructure Library,
  ISO 9001,
  ISO 20000,
  ISO22301,
  ISO 27001,
  EN 15838,
  ISO 29990,
  Service Desk 24/7.
  Pljacka se nastavlja!!! Mjesec dana prije zavrsetka tendera u Zavodu za zaposljavanje i Poreskoj upravi vec ranije gore pomenuti tender se zna da ce dobiti Prointer.

  • Prointer=Lopovluk

   Hahahahhaha….Prointer stalno vrti ove seetifikate na svojim tenderima iako ih 70% nema veze sa životom….Glupani iz Prointera ne znaju ni namješten tender napisati

  • Sveto

   2 mjeseca prije se zna ko ce da dobije tendere u Poreskoj upravi i ZZZRS. Ovo je bahatost koja nije vidjena ni za vrijeme kad je bio sam Lanaco i pljackao u interesu RS, Milokrada Dodika, Radmanovica i Kovacevica. Pazi ti ovo: na svim tenderima koje je dobio Prointer bio je samo jedan ponudjac koji je mogao da zadovlji tenderske uslove. Zemljo otovori se, ovo je PLJACKA!!!!!

  • Otimacina

   Prointer dobio posao u ZZRS za koji je jos neko na ovom forumu 12. oktobra rekao da ce oni da dobiju ovaj posao jer tender je tako napisan. Naravno, jedini ponudjac je bio Prointer. Otvorena pljacka, transparentna u interesu RS. Cestitamo!!! Vidimo da je neko opet objavio da je izasaso i tender za mreznu opremu u ZZRS i da je opet sve napisano da dobije Prointer tj da bude samo jedini ponudjac cime je najmanje 50% ukradeno.

  • samo jako

   Kao sto je najavljeno 12 oktobra da ce ovaj posao dobiti Prointer, sada i zvanicna informacija da je pobjednik tendera Prointer koji je bio jedini ponudjac.
   Dodjela tendera – Nabavka softvera za evidenciju nezaposlenih lica i poslodavaca za potrebe Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske
   Oglašavač: Zavod za zapošljavanje Republike Srpske
   Izvor: Portal javnih nabavki BiH
   OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
   1055-1-1-42-5-23/17
   Broj obavještenja o nabavci
   1055-1-1-42-3-18/17.
   Vrijednost najviše prihvatljive ponude bez PDV-a u KM 136.700,00

  • CRM i Prointer

   Prointer i Microsoft CRM licence u ZZZRS od 65.000KM. Prosle godine Prointer za 150.000KM uvali debelo ZZZRS aplikaciju kojom evidentira najobicniji sifarnik, a sada im dodatno proda jos 65.000KM licenci. Sledece godine ide odrzavanje koje ce da kosta kao sav ostali softver u ZZZRS ahahahahahahaa…Informacija sa sajta ZZZRS, na kojem zaista mozete da vidite sve srazmjere pljacke i otimacine, od tendera do plana nabavki koji su zaista zanimljivi…

 • Planeta majmuna

  Sume Republike Srpske su novi poligon Prointer-a, samo zato sto su vidjeli 5.5 miliona KM. Baja trazi 2 miliona, kao i u Putevima RS gdje je posao bio 4.1 milion KM.Planeta majmuna od Jarica je tesko podnijela to ali da bi oni makeli 1.5 miiona (ostatak od pola miiona je onim koji ce da rade posao) morali su pristati, ipak Baja je tata u RS.

 • Prazne price

  Puteve RS istrazuje policija, mozda otkriju i tu prevaru od 4.1 milion KM za program. To bi trebalo biti lako, uletit i kod Jareta i provjeriti ugovore i poslove kojm se pravdaju tolike pare. Nije to 30%, nego nekoliko 100% uvecanje cifre.

 • 23 miliona sunce ti zarko

  Prointer ne odustaje od 23 miliona u FZO. Uzurbano se sprema izmjena tenderske dokumentacije od strane Kusturica, prijeti se ozbiljno firmi koja se zalila i njenim nalogdobavcima jer je poznato ko stoji iza te zalbe koja rusi ovako veliki posao Baji i sinu Igoru.

 • Uprava za indirektno – neizravno oporezivanje BiH raspisala je ove sedmice tender za Nabavka softvera za elektronsko upravljanje dokumentima- faza III, cija vrijednost je 1.111.111KM. Gledajuci faze I i II koje su vec bile milionske, sve tri faze u nekih godinu dana, kao i certifkate jasno je da se niko nece moci prijaviti osim samo jedne firme za koju u poreskoj upravi kazu da se zove Prointer. OBAVJEŠTENJE O NABAVCI 743-1-1-130-3-144/17

 • Vjekoslav

  Covek tesko moze da poveruje da ce Uprava za PDV da skoro 3 miiona KM za nabavku dokument menadzment sistema jer ne postoji nijedna kompanija, banka, institucija u BIH, Srbijili i Hrvatsoj da je izdvojila ovaj iznos u samo godnu dana ili za celi projekat. Volio bi da cujem sta je predmet nabavke i na koji nacin se duvaju ove cifre. Porazno je da se odmah i zna da je to Prointer (kao i za gore dva pomenuta tendera u Poreskoj upravi RS i Zavodu za zaposljavanja RS) koji nema nikakvih referenci u domenu trazenog resenja, niti sam cuo da su ikada ista napravili i zavrsili.

  • Elektroprenos

   Predmet nabavke su licence, licence, licence i licence i tamo negde se pomene pisarnica. Za 10.000 predmeta godisnje Poreska uprava je dala preko 2 miliona KM za poslednjh godinu dana. Klasican projekat Prointera, puno para, puno licenci i veliko NIŠTA. Ozbijnija firma ima više procesa kroz dokument menadžment sisteme od ovoga sto su nabacali i opisali u tenderskom zahtjevu. Nista drugacije nije bilo ni kod nas u Elektroprenosu gdje se ocekuju naredne faza za jos vece NIŠTA!!!

 • dr Miroslav

  Novih 500.000KM za Prointer. Zrtvra ovaj puta je Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dr Miroslav Zotović – Nabavka, isporuka, montaža i puštanje u rad serverske, komunikacione, aktivne i pasivne mrežne opreme. Konačna ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a 504.978 KM. Ne treba napominjati da je Prointer bio jedini ponudjac.
  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  617-1-1-210-5-187/17
  Broj obavještenja o nabavci
  617-1-1-210-3-135/17

 • ZZRS je u vlasnistvu Prointera

  Prointeru jos jedan posao od 72.600 KM u Zavod za zapošljavanje Republike Srpske za Nabavka nadogradnje aktivne mrežne opreme JU Zavoda za zapošljavanje RS, OBAVJEŠTENJE O NABAVCI 1055-1-1-49-3-22/17. Tender je objavljen ovih dana i zatvara se 30.11.2017 ali VEC I VRABCI NA GRANI ZNAJU DA JE PROINTER U PITANJU.
  Pored certifikata ISO 9001, ISO 27001, ISO/IEC 20000, ISO 22301, ISO 29990, EN 15838, ISO 10002, trazi se jos desetak certifkata za Cisco, Microsoftv, ITIL, EMC, Check Point pa je jasno i kome je sve namjenjeno, Prointeru. Otvorena pljacka iz dana u dan i niko ne reaguje na ovu pojavu…
  Zanimljivo je da sve poslove u Zavod za zapošljavanje Republike Srpske je dobio Prointer u poslednjih dvije godine.

 • Nedeljko

  Kriminal u ALumini i ovaj su ddva najveća i Rafnijerija brod.Pa to je nevidjeno.Ali očito sprega vlasti u Beogradu sa Banjalukom(vučićev prijateljl i ljudi oko Dodika).Da je zakona.

 • Grad Banja Luka i Lanaco

  Proradila kombinacija Lanaco i gradonačelnik BL Radojičić o kojoj se priča cijele godine…kreće digitalizacija grada i odmah pola miliona KM za licence. Lanaco digitalizuje Toplanu 10 godina koja je dala milione KM za Lanacov program i opet je propala. Sad je nova toplana i opet će zajaštiti Lanaco ili Prointer stim što će sada tu biti i za gradonačelinka Radojičića kako bi popravio svoj kućni budžet. Mile traktorista je dogovorio sječku i namiriviat će se iz toga, kao što je Mićo uzimao na loži.
  Nabavka SA – Software Assurance za postojeći Microsoft EA (Enterprise Agreement) ugovor
  Oglašavač: Grad Banja Luka
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  Preuzeti dokumentaciju do: 25.12.2017.
  OBAVJEŠTENJE O NABAVCI
  320-1-1-377-3-320/17
  Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u KM: 530.000,00

  • Trikis

   Majstore nova toplana je 51% privatna. A sumnjam da je privatnik spreman da izvali lovu za softver tek tako

   • Gradjanin

    Ko je vlasnik 51% nove Toplane u BL. Baja, Prointer, Lanaco ili Mico iz HIGATA?

 • Cvrčak Cvrle

  Gdje nam je Ilija iz Zvornika da i ovdje baci koju patriotsku?

  • Ilija iz Zvornika

   evo me na skeli radise a te konfijutere ne razumijem se uto i odtoga nema unas ljeba nama obicnim ljudima

 • IT vlade RS

  Prointer jašili jaši našu RS, javna preduzeća, fondove, institucije a sve u interesu RS. Novi tender za Prointer u vladi RS vrijedan skoro 300.000KM. Naravno Prointer je bio jedini ponudjač. Sjaši Lanaco da uzjaši Prointer. Evo i informacija o tenderu.
  Dodjela tendera – Nabavka usluga održavanja Data Centra i infrastrukture Informacionog sistema Vlade Republike Srpske
  Oglašavač: Vlada Republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH

  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  161-1-2-22-5-35/17
  Broj obavještenja o nabavci
  161-1-2-22-3-19/17

  Konačna ukupna vrijednost ugovora/okvirnog sporazma bez PDV-a u KM 244.999,92KM

 • fzzzsrs

  Nagradno pitanja od 1KM, jer vise i ne vrijedi je sledece: Ko ce da dobije sledeci tender u Fond za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske.
  Objavljen: 08.12.2017. Ističe: 18.12.2017. 11:00 ID tendera: 2813982
  Nabavka računarske opreme za potrebe Fonda
  Oglašavač: Fond za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  Preuzeti dokumentaciju do: 15.12.2017.
  OBAVJEŠTENJE O NABAVCI
  407-7-1-16-3-3/17
  Mala pomoc.Ko dobije sve tendere u RS kao jedini ponudjac za bilo sta? Ko radi jedini u interesu nase RS? Ko voli najvise RS?

 • Borimo se i dalje

  Novih 2.2 miliona KM za Lanaco u javnoj instituciji. Nedamo se mi lako, uvijek ima neko ko hoce da uzme lovu. Para vrti gdje burgija nece je uvijek bila bitna u nasoj RS i BIH. Dodjela tendera – Nabavka platforme za rezervnu lokaciju informacionog sistema Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine ( backup&recovery site)
  Oglašavač: Uprava za indirektno – neizravno oporezivanje BiH
  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  743-1-1-99-5-183/17
  Broj obavještenja o nabavci
  743-1-1-99-3-108/17
  Vrijednost najviše prihvatljive ponude bez PDV-a u KM:2.295.000,00KM

 • Prointer i EPRS

  Prointer nastavlja sa pljackom Elektroprivrede RS kroz novi tender (Namjenski softver – platforme za nadzor i upravljanje mrežnom i računarskom infrastrukturom) za koji ne smiju da objave cifru i planirana sredstva. Tender je tek izasao ali je vec poznato ko ce da ga dobije, cekamo rezultate u feburaru i potvrdu Prointera kao jedinog ponudjaca.
  Oglašavač: Elektroprivreda RS Matično preduzeće Trebinje
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  Preuzeti dokumentaciju do: 22.01.2018.
  OBAVJEŠTENJE O NABAVCI
  385-1-2-151-3-64/17

 • Pljačka Elektrokrajine se nastavlja i to još žešće od strane Lanaca, što znači da Kovačević i Radmanović imaju kontrolu na ovim javnim preduzećem. 100.000KM za održavanje programa za kadrovsku evidenciju i zarade. Sramna i bezočna pljačka koja nije viđena na ovim prostorima, ne uporediva sa bilo čime ne samo u RS i BIH, nego i šire.
  Dodjela tendera – Održavanje aplikativnog softvera za poslovni informacioni sistem (kadrovska evidencija, zarade i radni zadaci)
  Oglašavač: Elektrokrajina
  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA: 741-4-2-1-5-1/18,
  Godišnja vrijednost bez PDV-a u KM:98.400,00KM
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  Datum zaključenja ugovora/okvirnog sporazumaČ 29.12.2017.

 • PURS IT

  Poreska uprava RS i Prointer su postali takvi partneri da se ni miš i tastatura ne mogu prodati PURS a da to nije Prointer. Više se ne broje tenderi koje Prointer zaključuje sa PURS, uvijek kao jedini ponudjač na tenderu, jer partnerske veze i podaništvo Zore Vidovic prema sinu Igoru je prejako. U PURS tvrde da imaju toliko licenci, resursa da bi mogli cijelu RS da hostuju.
  Dodela objavljena: 05.01.2018.
  Dodjela tendera – Nabavka VMware licenci za virtualizaciju
  Oglašavač: Poreska uprava Republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  221-1-2-48-5-3/18
  Broj obavještenja o nabavci
  221-1-2-48-3-43/17
  Godišnja vrijednost bez PDV-a u KM: 49.992,00KM
  Podaci o najuspješnijem ponudjaču/grupi ponudjača
  PROINTER ITSS doo
  4403865130009 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

 • Uprava za indirektno oporezivanje

  Prointer i Lanaco dobili jos jedan milion u poreskoj upravi za 3 fazu softvera za elektronsko upravljanje dokumentima…do sada preko 3.500.000KM za ovaj projekat. Inace, 3.500.000KM za ovakav sotver nije dalo 5 najvecih institucija ili kompanija u BIH. Time je sve jasno, o kolikoj pljacki i izvlacenju novca je rijec. Projekat je vec propao i u narednih nekoliko godina bice zaboravljen jer korist za efikasniji rad poreske uprave nemogu da nadju i oni koji su ga prodali.
  Dodela objavljena: 08.01.2018.
  Dodjela tendera – Nabavka softvera za elektronsko upravljanje dokumentima- faza III
  Oglašavač: Uprava za indirektno – neizravno oporezivanje BiH
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  743-1-1-130-5-3/18
  Broj obavještenja o nabavci
  743-1-1-130-3-144/17
  Konačna ukupna vrijednost ugovora/okvirnog sporazma bez PDV-a u KM: 1.110.000KM

 • Meni nije jasno sta je poenta vaše price… Jel’ imate firme koje bi to uradile bolje i jeftinije ili vam je samo krivo sto nemate?!!

  • Svi mi znamo matematiku

   Poenta ove price je valjda pljacka i otimacina (od 50% pa do nekoliko puta preplaceni poslovi) koja se sprovodi na nacin da niko osim Prointera ili Lanacao ne moze da dobije posao jer su tenderi tako napisani da je uvijek (99%) bude samo jedan ponudjac (Lanaco ili Prointer). Ako bi se tender napisao drugacije onda bi se moglo pojaviti i vise ponudjaca i cijena bi odma bila mnogo mnogo niza. Pa zar je normalno da se za nabavku 50 racunara i 20 stampaca trazi 9 ISO certifikata, i 5 certifikata za recimo storage, etical hacking i sl. Dajte molim Vas…Kakav je to tender kada imate samo jednog ponudjaca na 99,9% tendera koje dobije Prointer ili Lanaco.

 • Ne dam se

  Nista bolje nije prosla ni Elektrana u Ugljeviku koja je kupovala softvere milijonske vrijednosti za koje niko nezna cemu služe

 • Osnovne i srednje skole RS

  Pljacka, pljacka i pljacka. Novih 892.701KM za Lanaco za odrzavanja programa za osnovno i srednje obrazovanje. Sramotno, sramno da ne moze biti drugacije. Od djece i skolstva nam otimaju bez ikakvih skrupula, obraza…. Racunica kaze da je odrzavanje ovog programa za godinu dana zapravo milion KM (ovo je ugovor na 11 mjeseci). Svake godine milion KM ide Lanacu. Program koji sluzi za evidenciju ocjena u osnovm i srednjem obrazovanju, program koji se moze dobiti besplatno ili koji mogu da napisu studenti elektro fakultet , ma djaci iz gimnazije. Opste poznato je da je program smijesan, i da ga je jedan covjek pisao u Lanacu. Neso se jada da mora tako jer Baja trazi svoje, Kasipovicev mali je jako zahtjevan, voli mali djipove, skijanje, provod itd. Otimajte dok mozete od nase djece, ali necete moci dokle mislite, dao bog da vam se sve vrati na vasoj djeci i najmilijim pljackasko bando crvena.
  Dodela objavljena: 15.01.2018.
  Nabavka usluga održavanja jedinstvenog poslovnog informacionog sistema u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja u Republici Srpskoj
  Oglašavač: Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske
  Izvor: Portal javnih nabavki BiH
  OBAVJEŠTENJE O TRANSPARENTNOSTI: 389-4-2-1-6-1/18
  Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u KM: 763,000,00KM ili 892.701KM sa PDV

 • Gradonacelink BL i Lanaco

  Pljacka se nastavlja, Lanaco sa Radojicicem sklopio ugovor od 500.000KM za Microsfot licence. Inace cijeli posao je: ja tebi fakturu od 500.000KM i u koverti 30% za gradonanacelinika Radojicica. Opste poznato je da je na ovim ugovorima 40% marza koju Lanaco ima, jer je jedini ponudjac, posao zatvoren za Microsoftom.
  Dodela objavljena: 16.01.2018.
  Dodjela tendera – Nabavka SA – Software Assurance za postojeći Microsoft EA (Enterprise Agreement) ugovor
  Oglašavač: Grad Banja Luka
  OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA
  320-1-1-377-5-28/18
  Broj obavještenja o nabavci
  320-1-1-377-3-320/17
  Vrijednost najviše prihvatljive ponude bez PDV-a u KM: 491.704,98

 • Lanaco i RTRS

  Lanaco nastavlja da peruša RTRS, jer Milinović jos drži vodu, a kako i nebi kad sa čika Nešom Ninićem uzme skoro 500.000KM za 3 godine.
  Nabavka usluge održavanja poslovnog informacionog sistema RTRS-a
  Oglašavač: Radio televizija Republike Srpske
  Dodela objavljena: 22.01.2018.
  GODIŠNJE OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA ZA OKVIRNI
  SPORAZUM
  1170-4-2-401-9-5/18
  Broj(evi) obavještenja o dodjeli ugovora
  Konačna ukupna vrijednost okvirnog sporazuma sa PDV-a u KM: 442.260KM ili godisnje 147.420KM
  IV 2.b. Trajanje okvirnog sporazuma 21.5.2015. – 21.5.2018.
  Pljacka se nastavlja, i bice jos veca kada znamo da Kaja ulazi u IT biznis sa ministrom Tegeltijom. Pored bivseg ministra Cadje, propalih Save i Maće iz Venere, i uvijek spremnog Bojića da se uzmu pare na kamerama, pultovima ali i programima pa ima da budemo super informatizovana RS u kojoj ništa naravno neće raditi.

  • Ministar

   Koji ministar u vijecu ministara BiH svake nedelje pije kafu sa Kajom jer mu je zena sef racunovodstva kod Kaje u firmi, i stiti Kaju i Tegeltiju od istrage za organizovani kriminala. A ovamo se kune u borbu protiv Dodika, ne pije ti prica vode ministre

  • Lanaco i RTRS 2

   Evo jos jednog posla u reziji Lanaca i Milinovica, ali ovaj puta preko firme BitLab Banja Luka u visini od skoro 200.000KM bez PDV-a. U pitanju je Nabavka usluge održavanja servera web platforme RTRS-a za 200.000KM sto je zaista nevjerovatno jer toliko ne placa ni mocni CNN, NBC, a kamoli HRT i RTS.
   Dodjela tendera – Nabavka usluge održavanja servera web platforme RTRS-a
   Oglašavač: Radio televizija Republike Srpske.
   Izvor: Portal javnih nabavki BiH.
   GODIŠNJE OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA ZA OKVIRNI SPORAZUM 1170-4-2-403-9-6/18,
   Broj(evi) obavještenja o dodjeli ugovora 1170-4-2-403-5-21/15
   1. Podaci o najuspješnijem ponuđaču/grupi ponuđača
   Jedan ponuđač, BitLab, 4403711250001 Banja Luka, Bosna i Hercegovina

   IV 2.a. Konačna ukupna vrijednost okvirnog sporazuma bez PDV-a u KM: 194.976KM

   IV 2.b. Trajanje okvirnog sporazuma
   25.5.2015. – 25.5.2018.

   • COMSAR

    Draško Milinović je lopov kojem je Comsar napravio kuću na Starčevici. Perverznjak koji je dva puta birao parket, a keramike koju je izabrao u Orfeju ne bi se ni Dodik postidio. Kad je džaba i po guzici se maže. Da zna Serdarov ne bi se veselio.
    Hvali se po Banjaluci da mu Željka Cvijanović i Zoran Tegeltija duguju život i zato ga niko ne smije smijeniti sa mjesta direktora RTRS.
    Već mu se sprema mjesto šefa predstavništva u Sankt Peterburgu da bježi sa svojom muzom Dragičevićkom, ali ovaj put neće moći. I Bog se nešto pita, ide Draško opet za spikera na radio Prijedor

  Newer Comments →

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje,

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu info@capital.ba

A- A A+