ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Profit Oraclea skočio 78 odsto

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

NJUJORK, Softverski div Oracle Corp. zabilježio je snažno povećanje profita u trećem fiskalnom tromjesečju, zahvaljujući rastu prodaje novih softverskih licenci i prihodima Sun Microsystemsa, kojeg je Oracle preuzeo prošle godine.
Kalifornijska kompanija juče je objavila da je u kvartalu zaključenom 28. februara ostvarila neto dobit od 2,1 milijarde dolara ili 41 cent po akciji, što predstavlja skok od 78 odsto u odnosu na isti lanjski period. Ukoliko se izuzmu jednokratni troškovi, dobit je iznosila 54 centi po akciji, što je za 4 centa više od prosječnih očekivanja Bloombergovih analitičara. Tromjesečni prihodi porasli su pak 37 odsto na 8,76 milijardi dolara. Prodaja novih softverskih licenci popela se istovremeno za 29 odsto na 2,21 milijardu dolara. Nakon objave finansijskog izvještaja, akcije Oraclea skočile su više od 3 odsto u sinoćnjem kasnom trgovanju na Nasdaqu. Poslovni.hr

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+