Produktna berza: Cijena suncokreta 0,33 evra
18.08.2017. / 16:30
NOVI SAD, Na novosadskoj Produktnoj berzi zaključen je prvi ugovor o trgovanju novim rodom suncokreta po cijeni od 40,15 dinara za kilogram /oko 0,33 evra/ sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost /PDV/, koja je 5,5 odsto viša nego u prošloj godini.
Iz Berze je saopšteno da je u periodu od 14. avgusta do danas na Berzi poslije nekoliko nedjelja zabilježen pad cijene soje.
Soja se u tom periodu prodavala za 59,03 dinara po kilogramu /oko 0,49 evra/ sa uračunatim PDV-om, što je u odnosu na prethodnu nedjelju smanjenje za čak 10,51 odsto.
Kukuruz je dostigao cijenu od 18,65 dinara /oko 0,15 evra/ sa uračunatim PDV-om i niža je od prošlonedjeljne za 1,45 odsto.
Pšenicom se trgovalo po cijeni od 19,22 dinara za kilogram /oko 0,16 evra/ sa uračunatim PDV-om, što je za oko jedan odsto manje nego prošle nedjelje.
Putem Berze trgovalo se i sa raži, koja već treću nedelju bilježi istu cijenu od 18,7 dinara po kilogramu /oko 0,15 evra/ sa uračunatim PDV-om.
Od 14. do 18. avgusta na Berzi je ostvaren promet od 875 tona robe čija je finansijska vrijednost bila oko 29,1 milion dinara /oko 244.000 evra/.
Količinski, promet je bio manji za 55,7 odsto, a finansijski za 53 odsto.
Relativno slab ovonedjeljni promet berzanski eksperti tumače padom cijena soje, kukuruza i pšenice. Srna
Tagovi: izborkukuruzproduktna berzapromet
Povezane vijesti
Komentari
Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]